Pak brousí se tu pokora

Pak brousí se tu pokora

Anotace: Vzdálenost není...

Jsi,

čím dál víc skutečný,

miluješ, dýcháš,

tak jako miluji, dýchám tu já,

zatím jsme děti...

 

Jako by někdo rozhodil střepy

a ty pak skládal v mozaiku...

 

TADY a TEĎ,

v koloběhu smetí,

nadějí a snů,

kdy snazší sjíždět rozbouřené řeky,

než tok svých vlastních myšlenek...

 

Naučím Tě usínat,

opět věřit lidem.

 

Naučím Tě ulpívat,

nelpět však,

Ulpívat,

najít se a nespěchat,

nedát se a NEMRHAT

vší prostopášnou touhou...

 

NEMÍT TADY HLAD

po zcela běžných věcech,

které jsou tu zadarmo

a Ty si můžeš posbírat,

co Ti zrovna třeba…

 

Naučím Tě usednout,

k plně prostřenému stolu

a cítit přitom pokoru,

tak jako nebe,

k obilnému stvolu,

když na něj někdo zapíská,

tak jako zem,

když na ní roste rozmarýn

a divoké včely,

sbírají tu med.

 

Když na ní víno roste,

abys tu posečkal,

neměl všechno hned,

pak brousí se tu pokora,

bobule a kmín,

toť vše,

pálenka z jeřabin

a jeden prostý chléb…

 

Zítra usedneme spolu...

 

A Ty mi budeš vyprávět,

nic víc

a nic míň,

sled nekonečných vět,

jako bys nikdy

neměl odejít,

jako bych já,

zas zatoužila zůstat...

 

Autor Sunny, 03.06.2013
Přečteno 454x
Tipy 14
Poslední tipující: La Suneteto, Isquieasuus, Jozef Bojanovský, penstla, Kyška, Sýkorka07, La Ragazza con Bandiere Ceche, přechodná záležitost, Amonasr, Bol, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro La Ragazza con Bandiere Ceche - hodně mě ten tvuj komentář rozesmál. Protože všechna slova v poslední větě jsou jedno a to samé - Truth - ale mi lidé to klidně řekneme pomocí pěti slov, jsme super chytrá zvířata :-)

14.06.2013 19:18:25 | penstla

Krásná báseń a je hezké, že můžeš porovnat ze zkušenosti, že zvládnout mysl je těžší než sjíždět rozbouřenou řeku. Já ještě bohužel tu rozbouřenou řeku nesjížděl, ale s myslí jsem docela válčil :-) Mysl je totiž jako oheń nebo ta rozbouřená řeka, je dobrý sluha, zlý pán (autora citátu neznám). Tak at slouží dobře ta mysl :-) Ríkám jí "Hledej šmudlo" když zlobí a příliš přemýšlí.

14.06.2013 19:16:42 | penstla

Okamžik nekonečnosti... nebo nekonečnost okamžiku...
Poezie žití. S velkým Ž.

Jedině přítomnost je opravdu skutečná...

04.06.2013 12:24:07 | La Ragazza con Bandiere Ceche

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí