Slova

Slova

Anotace: ...

 

 

Dochází mi slova,

asi nejsem Sova,

Deml nebo Hálek,

umění jsem dalek,

stejně jako jiní

 

Od pamětních síní

ozývá se ticho,

poetická pýcho,

kdo tě ještě volá?

 

Nezvalova škola,

óda – služba vlasti

a k čemu je krásti

něco, co je putna?

 

Tolik věcí chutná

lidstvu stokrát lépe,

Holan ještě tepe,

chvíli, než se ztratí

 

Básníci jsou sťatí,

absintem? to sotva

 

Seifertova kotva

stále stoupá ze dna

 

Pravda je jen jedna!

Divišova, jistě,

vždyť na jeho místě

chtěl by být jen blázen

 

Lépe dát se na Zen,

než dát slovům nohy,

každý máme vlohy,

ještě vědět na co

 

 

 

 

 

Autor vkl, 10.07.2013
Přečteno 319x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí