STRES

STRES

Anotace: Tenkrát ještě tak mladý a už tak vystresovaný... ;-)

Sbírka: Retro ze šuplíku II.

 

                         STRES

 

 

Jako když sépie roztáhne se v rybníčku

Jako když černý pavouk opřádá mi oči

Tak na mne dnes sedl den

Tak na mne dnes smutek doléhá

 

Lidé se na sebe tak mračí

                                   mračí

A jejich smích zní nějak divně

   pošetile

              vztekle mračí se dnes den

 

Jenom spěch a všední den se neunaví

Jsou tu tak naráz

                        rychle a spěchají

                                                spěchají

Nedýchej vydechni nadechni protlač se

   pospěš si a nezmeškej

                                  nezmeškej

 

Denně stovky skladeb život přináší

   den je interpretuje na nástroji nejosvědčenějším

   nervy nervičky brnkají

                                 kvičí

                                        usínají

A ty nesmíš musíš můžeš a vydrž

                                             vydrž

 

Čeká tě krásný odpočinek

Za deset dvacet padesát let či dní

Již žádný spěch a chvat

                                 Už nikdy

Ty si ten odpočinek zasloužíš

Vidíš

       jak ti jej ostatní závidí

                                      Pláčí

Zavři pomaloučku oči a spi

                                    spinkej

 

 

Praha, 1976(?)

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=2HDBfE5CosI

 

Autor Amonasr, 27.08.2013
Přečteno 562x
Tipy 9
Poslední tipující: Isquieasuus, Avola, Elisa K.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty zdrobněliny v textu se mi moc líbí :-)

28.08.2013 20:07:07 | Elisa K.

Díky :-) Jsi všímavá, ani jsem si neuvědomil, že tam někde jsou - musel jsem je hledat... ;-)

28.08.2013 22:25:10 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí