Jiný svět

Jiný svět

Anotace: ...

Jiný svět, který jsem si vysnil,

nakreslím na papír doteky duhy,

přimíchám okrovou,

květy, jež nikdo nezalil,

slzami na dluhy

vrásčité dlaně nesetřou.

 

S prvními jitřními úsměvy,

vyklepu popelník zašlých citů,

spálím s nimi kus srdce,

snad křídla vzdálené ostrovy,

obejmou v rozkvětu

a měsíc utone v mléce

 

Procitám stále do čtyř stěn,

země dnes zdá se, má půdorys čtverce

a každý má svou čínskou zeď,

každý z nás oběť i odsouzen,

jsme jízdní řády ve výluce,

tento svět naším obrazem.

 

Cesty jsou plné světlušek v letu,

člověk  dnes  vidí zejména tmou,

chytnu je do dlaně,

rozsvítím světu

pod saténovou oblohou

podané rámě

 

zlámaným snům

Autor Akrij8, 11.09.2013
Přečteno 479x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Sýkorka07, Robin Marnolli, Amonasr, Avola, Miro Sparkus, maliska
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je nádherná :)

21.09.2013 11:36:22 | Hoshi

Mám moc rád tvou obraznost, a navíc, jak dokážeš vázanou poezii udělat v parřičné kvalitě...fakt poklona.
ST.
pěkně jsem si početl.
R.M.

11.09.2013 19:56:17 | Robin Marnolli

To je velmi zdařilá báseň, moc se mi líbí použité metafory a obrazy. "Jsme jízdní řády ve výluce" - To nemá chybu ;-)

11.09.2013 16:03:54 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí