Možno máš krídla

Možno máš krídla

Anotace: ...a nabudúce prídeš skôr...


Možno máš krídla
také ako sny mávajú
no kto vie kde si sa túlal
keď dohasínal plamienok
včerajšieho dňa
a svojím posledným dychom
rozfúkal deň nový

akoby si na mňa zabudol

nechal si ma samú
v nočnej bielizni
mramorovanej tieňom kvapiek
po skle stekajúceho nočného plaču

zrazu cítila som dotyk
také mocné objatie
až boľavé zovretie
posteľ ako rekvizita fakíra
šum v hlave
nebol zurčiaci potok
ani fascinujúce vodopády

túžila som po nežnej náruči
očakávala únos
kamkoľvek
do cudzích krajín
do inej galaxie
no na chvíľu preč
z tohto panoptika

túlal si sa nocou
možno potrebnejším
tíško hladkal si tvár
a pre mňa zostal ti iba
dlhý festival šialeností
na plátne očných viečok

zmizol si nad ránom
ako hmla v melódii hodín
a tvoja vôňa ostala
v mäkkosti vankúša...

Autor Lorraine, 12.10.2013
Přečteno 431x
Tipy 13
Poslední tipující: Danger, nebech, Amonasr, Petbab, Sýkorka07, maliska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný déšť slov,snad vyjde někdy duha...

26.12.2013 19:55:08 | Danger

Pekné.
Iba upozorním na chybu. Malo by byť "nechal si ma samu". Slovo samý -á -é znamená niečo iné než sám. :-)

13.10.2013 22:27:13 | nebech

tak to je silná věc...
festival šíleností, pěkné obraty

13.10.2013 19:51:43 | Trdlo

nežný únos v hmle

13.10.2013 11:22:54 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí