Pych

Pych

Anotace: Z mého mládí

S dědou bylo vždycky plno srandy,
a že je a bylo všechno všech,
natáhl si přes ramena kšandy,
hlesl "kluci, jde se na ořech"

Tenký, pevný ale pružný,
uřízneme z lísky dlouhý klacek,
nikdo nic nám nezůstane dlužný,
uvidíte, dnes to bude macek.

"Dědo, to je ale pecka,
nebojíš se, že nás někdo chytne?
Dědek a dvě malý děcka,
nazdrhají zrovna příliš rychle.

Na to si jen hezky v klidu škrtl,
potáhl, užmoulal kousek housky,
podává nám svou pomocnou ruku,
a předvádí neskutečné kousky.

My jásáme, děda šťastně vrní,
ty ryby se snad i těší z vody,
taška se nám velmi rychle plní,
a v revíru pěkně stoupaj škody.

Není na tom přeci pranic zlý,
je nám líp než doma v paneláku,
když se zjeví soudruh porybný,
máme na něj mnohem větší páku.
Autor Skrat, 04.12.2013
Přečteno 412x
Tipy 5
Poslední tipující: Robin Marnolli, tato22, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmm...tohle se mi líbilo.
Vzpomněl jsem si na svou zkušenost s porybným...:-)

04.12.2013 19:50:16 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí