Pozdě nebo brzy

Pozdě nebo brzy

Anotace: Pozdě nebo brzy?

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí
- žes v kartách prohrál vše
i to cos nevěděl.
létat prostorem jak racek jsi chtěl

Jak bys mohl, bez křídel...

Napínals je stále víc
tak praskla
teď už nemáš nic
jen vrána ti na rameni kráká

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí
- žes prochrápal svůj život s děvkami
každou že jsi miloval
dovol, abych se smál
dokud dávaly
tys jen bral
srdce z kamene nemůže milovat.

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí
- žes jak šílenec do dna pil
vše krásné co tě potkalo
jsi tupě zahubil
zatrpklý stařec se z tebe stal.
jinoch možná kráčí dál
kolik však zbývá mu sil?

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí.
- žes prožral vše, cos měl.
teď jen plesnivý chleba požíráš na příděl
do polštáře brečíš jak malé děcko
chtěl jsi dobýt svět, pokořit všecko
ubohá troska zbyla z tvého snu
bez plyšového medvěda bys neusnul.

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí
- žes v hada změnil svoje střeva
ta básnická i ta slepá
jedem otrávils, co zahubit se nedá
ideálů pln jsi byl
co však zbylo, abys žil
- jen prázdna slova
lepe než ty básně houká i hluchá sova.

Je pozdě nebo brzy?
Tak pověz, co tě mrzí
- že z patrony co nesla tvé jméno
stoupá dým.
nábojnice o zem cinkla
kulka však minula svůj cíl
nemáš ani tolik cti, abys to ukončil.

Je pozdě
jsi k smíchu.
Autor Plato, 30.12.2013
Přečteno 413x
Tipy 9
Poslední tipující: maliska, Roger, Amonasr, hanele m., poeta, terezkys
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vynikající!!

31.12.2013 02:12:16 | Roger

dekuji :)

31.12.2013 02:19:18 | Plato

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí