Pomni, abys den sváteční part II

Pomni, abys den sváteční part II

Anotace: pokračování nedělního usebrání

Snažím se počítat pivní bublinky
v mnohokrát používané sklenici
a z těchto prožitků na linky
verše psát něžné růžolící…

Ani v dětství jsem nebyl zdráv
tak jako kdysi uctívaná řípa
pro časté stonání, dívky mnou pohrdly…
I dnes, když sleduji řeky splav
znovu mám bílý šátek v podhrdlí.

Nemohu téměř mluvit
a jak jistě uznáte
konzultant bez hlasu
je jako baskytara bez basu.

Je neděle dopoledne,
na stromech
se ani lístek nehne
je v podstatě pod mrakem.

Nepřipadám si být nuzákem
jsem vnitřně bohat,
důvěřuji v Boha
a tím, že často stonám
jsem vedený k pokoře.

Za stavu nemoci
si uvědomuji
vlastní nedostatečnost,
pomíjivost.

Není to nářek poražence,
jen uvědomění si toho,
že se zřejmě v životě
dopouštím stále stejných chyb.

V písku zřím dětmi vyvedené
symboly ryb...

Už nepočítám bublinky piva
na rozeklané židli zahradní restaurace
blíží se doba poledne,
z pootevřených plastových oken
uniká vůně vepřové panenky…

A to já bych si dopřál
temperamentní „panenku“
bez vepřové

Tvůrce vše vidí,
mlčky se dívá…
Autor kudlankaW, 27.04.2015
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, bogen, A42, Baphomet, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky hodně zamyšlené, zdá se mi, že ještě více než to první a zdá se mi zde více pokory nebo tak nějak.

28.04.2015 09:30:57 | A42

Ano, Z.

Je to tak, pokora a důstojnost...

28.04.2015 10:38:27 | kudlankaW

;-)
Ale doufam, ze vesela mysl a lehkost se taky zase najde.

28.04.2015 12:36:47 | A42

Jen velmi vzácně...

To je ale úděl bavičů...

Lidi kolem se v kanceláři, popadají za břicha, když vyprávím story ze života a já jsem vnitřně smutný...

28.04.2015 13:06:10 | kudlankaW

Bavicstvi jsem zrovna nemyslela. No, myslim, ze vis... ;-)

28.04.2015 13:59:50 | A42

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí