Pět let

Pět let

Anotace: to je dlouhá doba...

Pět let nešťastně zamilovaná?
Pět let matně tápu?
Třeba jsi mě miloval, co já vím
Pak tedy nechápu,
jak to můžeš vůbec říct,
že lituješ toho, žes mě vůbec poznal,
to zabolí jak hrot střepu
a ještě teď se klepu,
když se nutím to dokola číst,
abych se přiměla
po tobě netesknit...

Pět let mé bezbřehé lásky
a milovala bych tě dál,
kdybych si pořád nepřipomínala
tvá slova bez citů,
bezohlednost a podivné masky,
tvá bezdůvodná obvinění,
útoky do mého štítu,
že jsem největší mrcha
a přitom ty jsi svatý,
nevěrný,
ani nevíš jaké je to ponížení...

Pět let společného plánování
nenahraditelných zážitků
a teď mě pořád dohání,
stoupajíc skrze pramínky,
vynořují se z hlubin,
pořád a stále,
vzpomínky,
snad nikdy je nesmažu,
jsou silnější než já,
jsou tu
a utopit je nedokážu...

Pět let jsi byl moje spása
a netroufám si hádat,
jestli to tak bylo i u tebe,
zda byla jsem oporou dosti,
mám tě asi pořád ráda,
ale ublížil si mi tak,
že ti nemůžu odpustit
nikdy,
za žádných okolností...

Jediné, co si přeji,
je zapomenout,
najít tu správnou z cest,
třeba někde tudy,
začít nový život,
ve kterém mi tu bolest,
někdo vynahradí,
a ty ji zakusíš
se vším všudy...

Autor Jiná, 28.02.2016
Přečteno 273x
Tipy 2
Poslední tipující: Freak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé hele, další báseň, které musím dát supertip, protože je tak krásně depresivní a protože je o mě v ženském rodě.

13.03.2016 13:14:41 | Freak

tohle je těžký, ale vypsat se pomáhá, aspoň mě.
Báseň: na mne až moc dlouhá a příliš popisná.
Pointa závěrečné strofy mi ale sedí.

28.02.2016 19:25:31 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí