Reklama

Reklama

Anotace: chce to trochu humoru

Bůh ochraňuj nám televizi,
zdroj ušlechtilých pravd a vizí,
když před kamerou politici
chytají národ na udici
vampýři v proudech krve plavou
scénář si plete patu s hlavou -
však reklama je nadevšecko
jí podlehne i malé děcko
vždyť nepochybně brumíci
mu zvýší IQ kondici.

Hvězda tu cílí k objevení,
jehož však nebude a není
nemá-li správné zázemí,
zůstane zbledlá při zemi.

Zde šampon vzácný pro váš vlas
vám dodá oslnivý jas
tam parfém svůdně vonný zase
po vaší peněžence pase
auta se jako šperky blyští
nabídky kolem uší sviští
půl milionu - to je láce
leč kde jej vzít z poctivé práce?

Nábytek, oděv, tatatata
vše houfně v XXXLutz chvátá
zákazník nadšen slevou koupí
dal nachytat se na klip hloupý
neb těžko nemít z bídy roupy -

A ještě půjčky - to je terno!
Ač je to sázka na inferno,
klient si vezme půjček tucet
a bankéř si mne šťastně ruce:
zas propadl mi jeden nešťastník!

Tak lháři, podvodníčci malí
se do reklamy cudně halí
i velcí dravci marketingu
nás otloukají jako v ringu -
Vypněme občas televizi
a stvořme svoji vlastní vizi
lepšího světa bez reklamy,
jež odedávna lidstvo mámí
a pojďme dál a pojďme výš
snad budeme mít k sobě blíž
Autor Dolma, 18.07.2016
Přečteno 335x
Tipy 14
Poslední tipující: vodnař, adaj, jondys, Romana Šamanka Ladyloba, Fany, Marsinka, Keryon Notingson
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když reklamy jsou pouhé klamy tak vymysleme mariášové flekklami. A nebo se na ně, jak píšeš, rovnou vyflákněme skrze vypnutí tele(vize)te :)

Aneb máš recht, vlastních vizí(představivosti) je třeba si vážit, než nám (tele)zmizí...

18.07.2016 21:43:55 | Slav Milo

no jo, ale co bych bez reklamy dával do vozíku? :-)

18.07.2016 21:01:37 | hledač

Mluvíš mi z duše..

18.07.2016 18:40:14 | Marsinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí