Bezová

Bezová

Anotace: nebo bych ji taky mohl pojmenovat: O talentu, Křehkost nadání, Benátské zrcadlo. Klidně si najděte vlastní název....nebo v ní najděte to, co hledáte, co zrovna potřebujete. Určitě to tam je, jen se nesmíte bát hledat. Pět slok jako pět všedních dní.

Růžové krůpěje
zamrzly na bezu,
jenž schován do ledu
jen stěží dozraje.
Jen těžko uspěje,
kdo činy vítězů
pohrdá dopředu
a čestně nehraje.


Zaslouží uznání
těch, které pomate?
Nebo si zaslouží
jen tvrdě potrestat?
Jdou deštěm po pláni
dvě dívky copaté,
jedna z nich zatouží
v operním světle stát.


Zpívá před zrcadlem,
když večer sama je,
překrásné árie
o říších za duhou.
V pokoji povadlém
rostou dvě bonsaje
- odvahou první je,
zkušenost je druhou.


Kleštičky kritiky
větvičky střihají,
pomluvy z kořínků
tahají živiny,
pak talent dotyky
slzičku na kraji
promění v rozinku
a přidá maliny,


aby snad nezvadlo,
co teprv plody dá,
co nikdy nebylo
víc než tvar poupěte.
Benátské zrcadlo,
španělská corrida,
- děvče se zasnilo
a venku bez kvete.
Autor Rolník, 06.01.2017
Přečteno 280x
Tipy 9
Poslední tipující: Adam_Musil, Lioness, Iva Husárková, Malá mořská víla, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

avšak nevšedních...;-)
skvěle ST

06.01.2017 22:02:45 | Malá mořská víla

Bezové zrcadlo plaché umělkyně? :-) ST

06.01.2017 17:53:16 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí