Arche

Arche

Za skelným obzorem, za mlhou času
očima pátrám, hledajíc spásu
za dálkou nesmírnou, za horou z kamení
vzpomínky budoucnost z paměti vyplení.

Překročit moře a přebrodit řeky
skrývat se v pralesích či za zdmi Meky
a v ruinách z cihel poznávat paměti
v písku a potu, bez ženy, bez dětí.

Nechat si našeptat zbožnosti lidstva
strachy a radosti z ruin velkoměsta
potkávat stíny, zemřelých před léty
život byl kratičký bez šedin stoletých.

A tak se hrabu v odpadcích času
hledám tu ošklivost, ale i krásu
a z tajů života, který tu proletěl
tiše jsem poklekl a k tomu oněměl.
Autor Ďábel sám, 07.02.2017
Přečteno 270x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Fany, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Kubíno
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínky na budoucnost, už ten začátek je velice poutavý.

05.01.2024 13:08:28 | mkinka

Pěkné přemítání :-)!

08.02.2017 05:45:16 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí