Solitér

Solitér

Anotace: Sám na vysluní daleko od vláhy

Solitér
 
Na vysokém kopci
Zvláštně rostlý, silný
i se zlomenými větvemi
Posvátný buk
Stříbrný, mohutný kmen
Na jaře se na něm chvějí světle zelené lístky
Pod ním spousta malinkatých semenáčků
Do podzimu však žádný nepřežije
Příliš nehostinné místo
Všichni v okolí ho obdivují
Malují i fotí při západu slunce
On však nezná ani milosrdný stín
Za vláhou posílá velmi hluboko své kořeny
Stojí, protože musí
Jak hradní stráž
Koho však střeží?
Svůj život
Svou mízu
Své slzy
Autor Tapíše, 04.04.2017
Přečteno 426x
Tipy 10
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, jitka.svobodova, Fany, Romana Šamanka Ladyloba, Jin&Jang, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hezká óda na krásu stromu...;-)

04.04.2017 21:04:56 | bogen

Je to jen metafora k jednomu velmi specifickému muži.

04.04.2017 21:20:22 | Tapíše

...muž strom, proč ne...;-)

04.04.2017 21:28:01 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí