Žádná lítost

Žádná lítost

 

Žádná lítost   ze života mylného 

neb řízen rukou cizí

ať v pekle zmizí!

kdož vládne klamnou vizí

 

Žádná lítost   srdce nebolí

po nepravém bytí   jeho řeholi 

falešné dary a slasti 

chystané léčky a pasti

 

Žádná lítost   pozemské radosti

klíčící semeno budoucí bolesti 

vše je jiné   než se zdá

mylný pojem dobra   zla

 

Žádná lítost   bitva končí 

duše už se s tělem loučí

ať světu vládnou   dobývají 

ti co musí   nevědí   a chtějí!

 

 

 

 

 

Autor Móny, 22.12.2018
Přečteno 587x
Tipy 5
Poslední tipující: Kubíno, Jort, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí