Tyjátr

Tyjátr

Anotace: Báseň ze života...

 

 

Pokušeni lží a poskvrněni hříchem

toužíme ochutnávat zakázané

zaslepeni závistí

 

Toužíme spatřit nevídané

toužíme se dotknout krásy

toužíme vrátit čas

 

Chceme toho po životě příliš

mezitím co ztrácíme chvíli

rozpráší navždy vítr z cest

 

Dávno zapomenuté dětské lásky

růžové obrazy nezkušených očí

první křest

 

Pro někoho svěcenou vodou

pro jiného ohněm

nohama se necháváme

po světě vést

 

Se završenou další epizodou

očarováni podvodnou scénou

počítáme na čele vrásky

kolikrát sešly jsme z cest

 

Jak snadno se nechá člověk

na základě vlastní hlouposti

hraným tyjátrem svést

Autor Kubíno, 24.02.2019
Přečteno 276x
Tipy 11
Poslední tipující: Móny, Iva Husárková, Helen Zaurak, Amonasr, jitoush, vlnka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je pro mě motto Tvé básně, Kubíno : "Chceme toho po životě příliš, mezitím co ztrácíme chvíli..."

Pěkná! :-)

03.03.2019 15:59:21 | Helen Zaurak

Moc ti děkuji. :-)

04.04.2019 15:04:12 | Kubíno

...se zkušeností.....snad člověk lépe prokoukne tu faleš....a najde
průzračnější zření........Ji./úsměv/

24.02.2019 20:15:58 | jitoush

Snad ano, život je dneska spíš o vypočítavosti... :-)

24.02.2019 23:20:52 | Kubíno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí