Z nové tvorby

Z nové tvorby

Anotace: 10 krátkých básní/experimentů, které čekají na vaše komentáře ;)

 

 

    1)

    Strach z probuzení.

    V teroru půlnočních měst

    radši půjdu spát,

               než Sebe milovat…

 

 

    2)

    Let balonem

    nad noční krajinou snů…

    Padám!

               … Dneska neusnu.

 

 

    3)

    Jedu domů

    na vánoční večeři.

    Je mi zima

               …v rodinném kruhu.

               Zima napříč páteří!

 

 

    4)

    Nahotinka

    – válí se po koberci.

    Trápí mě to…

               Je tak sexy!

               Samotinká…

 

 

    5)

    Padá hvězda,

    až příliš řeže oblohu!

    – Svět neskončil…

               to jen Já už nemohu!

 

 

    6)

    Vleču odpadem

    poslední zelený strom

    – Ach! Ty Vánoce!

               Rok za rokem,

               rok co rok…

 

 

    7)

    Mezi stehny

    sužuje se pole lásky

    do propasti!

               – Zatím jenom čtyři stehy,

               tři náplasti.

 

 

    8)

    Města nám hoří!

    – Kouří. A mořím se vede

    čím dál tím hůř.

               – Svět je jen Světem,

               Já – pouhý muž…

 

 

    9)

    Opilá půlnoc

    tančí světla neonů

    – Přes tmu nevidí

               hranice perónů

               na hranách kolejí.

 

 

    10)

    Kočky na střeše

    se kroutí černým bluesem

    za bílého dne.

               Ve věčné půlnoci

               bdí kočky – ospalé.

 

 

Autor m.n. - čas od času, 27.12.2019
Přečteno 312x
Tipy 8
Poslední tipující: Now, Marten, Kapka, Neegoista88, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné ST* :-D*

27.12.2019 23:29:12 | Frr

oh, děkuji :)

27.12.2019 23:43:37 | m.n. - čas od času

zajímavé, trochu mi to připomnělo haiku

27.12.2019 23:18:37 | rybka

ano, inspirace ;)

27.12.2019 23:26:33 | m.n. - čas od času

Experimentuji teď s novou formou, kterou jsem si oblíbil. Která z básniček na vás udělala největší dojem / která se vám naopak nelíbila? A proč? Ocením každý komentář ;)

27.12.2019 22:04:22 | m.n. - čas od času

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí