Zavřeli dveře

Zavřeli dveře

Zavřeli dveře svého bytu
Odloží masky na příště
Znova ta vleklá válka citů
Klíčem byl granát odjištěn


Zavřeli dveře do předsíně
Pár scén si zase přehrají
Běží teď film o její vině
Ten se mu nikdy nezají


Zabouchla dveře do koupelny
Ozvěna nese výčitky
Agrese drážděné to šelmy
Padají staré omítky


Zavřeli dveře do pokoje
Na fotkách milá objetí
Byli jak svatí do orloje
Zbyly tu jenom oběti


Zavřeli dveře do ložnice
Údery srdcí do ticha
Nekřičí žhavá že chce více
Ani on slastí nevzdychá


Zavřeli dveře k budoucnosti
Zavřel je průvan starých vin
Kde není víra nejsou ctnosti
Kde není vůle není čin


Zavřeli tehdá hodně dveří
Ač byly zcela nevinné
Lidé si prostě málo věří
Snad jim to někdo promine

Autor R.K., 12.01.2020
Přečteno 224x
Tipy 17
Poslední tipující: jitoush, m.n. - čas od času, Amonasr, Iva Husárková, praetorian, Dreamy, Kapka, šerý, Básník Karel, Now
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To mě těší, děkuju:) Jj, život přináší různé situace...

13.01.2020 19:02:56 | R.K.

Přidávám se k Šerému a jinak, hezké čtení,
toho ze života...:-)

13.01.2020 07:24:19 | Dreamy

To se mi líbí.
Ta předposlední strofa v čele*

12.01.2020 21:47:08 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí