JANUÁR

JANUÁR

Biely závoj mesta

ľahkosťou opantáva

hladného ducha,

celú ma balí

do hodvábneho závoja

dnes budem

predaná nevesta.

 

Cesta,

na nej tisícky osudov

rozsypaných

v každom osirelom kúte

ako jantárové koráliky,

čo som mala vtedy

okolo členka.

 

Oranžový kocúr

na ulici blúdi,

v tieni mohutného dubu

k zemi sa chúli,

dni sú opäť

o čosi dlhšie

ako noci,

zima pyšne vládne

úplne sama,

bez pomoci.

Autor Pettie, 10.01.2022
Přečteno 136x
Tipy 13
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, Vivien, Marten, šerý, Lexi, mkinka, Kan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ježíš ta je pěkná, a i bez pomoci ...

10.01.2022 15:08:40 | Vivien

Vrelá vďaka :)

11.01.2022 09:35:05 | Pettie

Chladném duchu... a brilantní lehkost*

10.01.2022 13:37:41 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí