Dvojí život

Dvojí život

 

Přes den se ze všech sil, jim snažím práci zhatit,

tak sanitkou houkám, troubím, blikám v ulicích,

ale pak v noci vidím, jak těžké je, své blízké ztratit,

a sleduji vždy jen smutek, v tváři truchlících…

 

Proč nikdo nevšimne si jich, když ještě žijí,

a proč volají nás mnohdy, až téměř u konce,

prosím Vás pomozte, já sice maják využiji,

ale už vidím zapsané je, v pohřební kolonce…

 

Ne, střet zájmu to není, o tom já nerozhoduji,

jenom mě zajímá, co bude s námi všemi dále,

jsem jenom řidič, Charón, tak  trochu filosofuji,

a tak jako tak skončíme, všichni ve špitále…

 

Ráno jsem pro Vás anděl spásy, večer havran,

a den co den to tak, přiznám se, rád mám,

občas mi život poskytne, i prudký něhy závan,

ale ty hezké věci, pravda, už moc nevnímám…

 

Autor DH22, 05.04.2022
Přečteno 140x
Tipy 13
Poslední tipující: Rozmarýna, šerý, Marten, Fialový metal, Marry31, Kan, Frr, Amonasr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi široký záběr pro zamyšlení. Ráda jsem si přečetla :)

05.04.2022 12:14:56 | Marry31

Zajímavý počin jsi napsal, je tam toho celkem dost, tak snad si každý vybere .)

05.04.2022 09:26:36 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí