Mundůr, uniforma

Mundůr, uniforma

Bolševik se probudil snad před sto lety?, těžce se píšou tyto věty.
Gulagy se začaly stavět, život neměl žádnou cenu, a ďábel si oblékl mundůr,
mundůr vojenský a na hlavu špičatou čepici s rudou hvězdou na čele si nasadil,
to by bylo, abych si s celým světem neporadil.

Pak nasadil si jiný národ mundůr hnědý, to se lidem líbilo, bylo to prý pěkný.
A z hnědého mundůru pak povstal mundůr sytě černý,
na čele černé čapky smrtihlav na tě civí,
a pak na haldách leží hromady vyhublých mrtvých lidí.

Co přijde zas, jaký mundůr bude zase na chvilku vládnout?,
už se těším, až projdu tou Krásnou Boží bránou,
pokud si to zasloužím.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 03.01.2023
Přečteno 113x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, šerý, Kan, Psavec, Amonasr, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mundůry, jsou umrlčím oblečením.

04.01.2023 00:54:46 | šerý

Všechny tyto mundůry však poháněla jedna a stejná myšlenka. Vadí jim, totiž,
radost, spokojenost a především svoboda člověka. Zrůda dokáže udělat paseku i v plavkách. Ale úvaha je správná: Co bude představovat nový strach ?

03.01.2023 19:12:01 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí