Zimní dětství

Zimní dětství


Zimní dětství

Od malička prý Turkův les,
přesně on jej vlastnil.
Odešel po nemoci těžké,
nám vzpomínky ztvárnil.

Díky němu, že zde stojí
myšlenky se mi teď rojí.
Dětská léta zima rázná
sněhu plno, kopec láká.

Děti v oknech,
koukají k lesů,
kdo přijde první,
co v rukách nesu.

Dnes teda lyže,
hned tam jsem,
namažu svíčkou,
obléknu, druhá sem.

Už se to schází,
jak švábi na pivo,
jsou všichni úžasní,
mají stené palivo.

Radost z nás září,
u dalšího setkání,
dost se nás sešlo,
předvedeme nadání.

Nasadíme lyže,
šlapeme kopec,
zde vleky nejezdí,
to pochopí i skopec.

Nejsou tady rolby,
jen síla v naších nohách,
les totiž není
ve vysokých polohách.

Nám to ale stačí,
pro setkání naše,
na prudším kopci
by z nás byla kaše.

Pod lesíkem uplácáme
malý hrbol na skok,
kdo se trefí, na něj vjede,
to je ale fakt cvok.

Zážitky a návraty domů,
v zimě za tmy od lesa,
srandy plno i na kopci,
nemusí se do světa.

Prožili jsme mládež,děti
neskutečné léta,
můžu už jen vyprávěti,
sledovat plody tohoto světa.

 

Autor Marťas9, 02.12.2023
Přečteno 117x
Tipy 16
Poslední tipující: BArBArKO, Ďábel sám, Iva Husárková, Kubíno, Anfádis, o3_gambit, Niška, Žluťák, mkinka, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné - dýchla na mne příjemná nostalgie - krása, milá Martinko :)*
Úchvatnou noc i den, Ti přeji :)*

02.12.2023 00:46:59 | Ondra

Díky moc za nakouknutí. Dobrou noc

02.12.2023 00:53:30 | Marťas9

Já děkuji Tobě a přeji krásnou dobrou noc :)*

02.12.2023 00:57:24 | Ondra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí