Stromky

Stromky

Anotace: Letošní báseň s loňskou tématikou.

Stromky

V loni byla paráda
zima nám dýchala na záda.
Na plantáží velká kosa,
trčela nám nudle z nosa.

Stromky pózovali před námi,
chtěly být zkrášlené ozdobami.
Zvuky u uších zněly....
Já , my, bychom také k Vám chtěli...

Rozhodování těžké,
všechny byly hezké,
každý svůj půvab měl
originálem se připomněl.

Dva tu šanci dostali,
dostali i mašličku,
abychom je poznali
za malinkou chviličku.

Pár dnů před Štědrým dnem
přikryla louku zem,
roztrhla se peřina,
a nebyla jediná.

Nastal čas vánočních stromků
sebou vzít tak samohonku.
Na louce jen samé vlnky.
Pane Bože, kde jsou stromky?

Holka boty na klínku,
volá... Kde jsi, můj kmínku...
Kmen on měl hodně tlustý,
dostat jej z louky, vážně hustý.

Dobře mašle posloužily
stromečky nám odhalily.
Roztávali pěkně dlouho
Štědrý den byl zanedlouho.

Autor Marťas9, 18.12.2023
Přečteno 90x
Tipy 15
Poslední tipující: BArBArKO, Psavec, Kan, Helen Mum, mkinka, o3_gambit, Žluťák, Ondra, Anfádis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí