Štědrý večer ráno

Štědrý večer ráno

Štědrý večer ráno

V domě kouř z komína,
pracuje zde většina.
Pekař ráno chleba péče,
živobytí nenechá přece.

Děti zlobí je jich osm,
Ježíšek ráno, jejich osud.
Zabaví je na celý den,
rodiče připraví večeři jen.

Po celodenní vánočce
usedají ke stolu,
s celodenními zážitky
rádi jsou pospolu.

Hojnost štědrovečerní
pekařových dobrůtek,
salátek a kapříček,
stůl plný pochoutek.

Zvyky se nemění,
domovská tradice
v ní malé děvčátko
rádo je, však nakrátko.

Žije v čase celý život,
chce dát ráno dárečky,
nová rodina na ni kouká
jestli nemá horečky.

Žila takto v omylu
neměla v tom svou vinu,
dnes už jenom vzpomíná
jak vánoce trávila.

Spala totiž v obýváku
kde stromeček stál,
celou noc Ježíška vyhlížela
nechápala, kdy tam dárky dal.

Trochu ji ta tradice chybí
i z ní se stala babička,
ráda v tomto čase žila
jak byla malá holčička.

Autor Marťas9, 27.12.2023
Přečteno 72x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, BArBArKO, Iva Husárková, o3_gambit, Lighter, Žluťák, IronDodo, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za podeleni.

23.01.2024 16:53:27 | mkinka

Ja taky děkuji za nahlédnutí

23.01.2024 20:25:19 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí