Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 5 záznamů. Zobrazuji 1-5.

Half-Life: Kapitola 1. Publikoval(a): Horizont9 | Povídky » Sci-fi

No, pravidla slohových útvarů nejsou pro srandu králíkům, když je nebudeš dodržovat, bude text hůře čitelný a to je škoda, když už si s ním dáváš takovou práci.

K tvému vyjádření: "kdybych to měl tak jak píšeš tak by mi zas někdo jiný mohl napsat že by to chtěl jinak"

-Jestli někdo jiný bude chtít, abys to dělal jinak, než podle pravidel, je s prominutím hlupák a neměl bys ho poslouchat. Také by třeba mohl chtít, abych psal ve vyjmenovaných slovech měkké i, že?

Určitě by tě mohly zajímat tyto články a vůbec celý web Triumvirátu:

http://triumvirat.cz/2013/07/deleni-neni-zadna-veda/

http://triumvirat.cz/2013/10/primo-i-neprimo-2/

Avšak ty jsi autor tohoto dílka a záleží samozřejmě jenom na tobě, jak vážně to se psaním myslíš. Ale protože jsi kvůli tomu textu založil vlastní stránky a nabízíš jej veřejně v pdf, máš asi určitě nějaké ambice. Já ti úspěch přeji, kdyby ne, vůbec už bych dál nereagoval, ale jsem rád za každého nového zajímavého autora. Na druhou stranu, komu není rady... :-)
Měj se fajn a ať ti to píše.

13.02.2014 11:52:53 | Firrenreagovat

Half-Life: Kapitola 1. Publikoval(a): Horizont9 | Povídky » Sci-fi

Nezlob se, nemohu souhlasit s tvrzením, že obyčejně nejsou knihy dělány v klasických odstavcích. I u povídkových sbírek, které jsou zeditovány bez odsazení na začátku odstavce, začíná přímá řeč druhé postavy na novém řádku. Pokud někdo knihu připravil do tisku bez odstavců, udělal chybu :-), kterou by editor udělat neměl. Většina knih, které jsi četl, měla určitě "klasické" odstavce i s předsazením.
Nejde o délku textu, odstavce zpříjemní čtení. Na pohled bude dílko sice delší, ale současně bude rychleji utíkat, protože se bude lépe číst.
Ale je to samozřejmě tvoje tvorba, piš a upravuj, jak uznáš za vhodné. Třeba se to někomu více líbí takhle :-)

03.02.2014 13:14:14 | Firrenreagovat

Half-Life: Kapitola 1. Publikoval(a): Horizont9 | Povídky » Sci-fi

Tak jsem se k tomu dostal a četl jsem to po částech na čtyřikrát. Musím se přiznat, že mi to místy přišlo zdlouhavé, až jsem přemýšlel, jestli číst dál. Hru, ze které vycházíš znám docela dobře a možná proto, jsem čekal poněkud kratší úvod a poté akci, která se zatím nedostavila. Na mnoha místech, se mi zdá, že situace moc okecáváš. Ale i pocitu "zdlouhavosti" z textu by se dalo vyhnout tím, kdybys používal odstavce - je to pak přehlednější, lépe se to čte a je možné, že i ten pocit by vymizel.
Konec mě ale navnadil na další díl (v očekávání akce, neboť v tomto místě v podstatě začíná hra v režii hráče), a jestliže bude následovat napětí i řežba, určitě budu vděčným čtenářem.

02.02.2014 12:18:48 | Firrenreagovat

Half-Life: Kapitola 1. Publikoval(a): Horizont9 | Povídky » Sci-fi

a chytnu se jako čtenář i když tu hru vůbec neznám?

22.01.2014 22:17:54 | hanele m.reagovat

Half-Life: Kapitola 1. Publikoval(a): Horizont9 | Povídky » Sci-fi

Ahoj, ta první kapitola je dosti dlouhá. Já si na ni určitě čas udělám, mám rád Half-life a sci-fi, ale většina čtenářů tady to jenom odklikne a jede dál (nechce se jim číst delší věci za počítačem). Doporučuji povídku stáhnout, rozdělit ji na menší úseky a ty poté postupně třeba po týdnu či 14-ti dnech zveřejňovat. Ať ti to píše :-)

22.01.2014 15:57:11 | Firrenreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí