Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

O pracujícím lidu Publikoval(a): free.marek | Úvahy » Ze života

;-)

31.03.2015 14:47:56 | Amonasrreagovat

O pracujícím lidu Publikoval(a): free.marek | Úvahy » Ze života

Ten problém je mnohem složitější. S obrovským růstem produktivity práce je jí v té lidské podobě stále méně třeba jak v průmyslu, tak i v zemědělství a ve službách. Byl jsem na přednášce, kdy známý a uznávaný profesor ekonomie, který působí i v USA, líčil, jak viděl na vlastní oči, jak dva mladí kluci řídí od počítače sklizeň samočinnými kombajny snad v celém Kansasu(?), přičemž ty kombajny pracují s centimetrovou přesností.

To, na co narážíš, je obrovský globální problém, který už společensko-ekonomické uspořádání v současné podobě není schopné vyřešit a vyžádá si to nevyhnutelně převratnou změnu celého společenského paradigmatu na globální úrovni. Ovšem vzhledem k tomu, že 1% nejbohatších lidí, které bude vlastnit do roku 2016 polovinu světového bohatství a které také rozhoduje silou svého majetku o klíčových politických pozicích, nemá nejmenší zájem cokoliv měnit a raději podněcuje po celém světě válečné konflikty, dojde k té nezbytné změně pravděpodobně až na základě nějakého fatálního kolapsu. Samozřejmě si ho nepřeji, třeba se i to 1% vyvolených někdy probudí a přijde k rozumu, pokud ovšem dostanou včas strach i o sebe, ale při současné pasivitě většiny lidí ve vyspělém světě, kteří se nechají snadno manipulovat a zajímá je v podstatě jen konzumní život a s pomocí mainstreamových médií nastrčené hříčky, zatím tu šanci moc příznivě nevidím.

31.03.2015 14:04:23 | Amonasrreagovat

Kanárek Publikoval(a): free.marek | Básně » Ze života

Básnička se mi líbí a kanárka je mi líto. Ale aby vylétl z klece ven, to bych mu moc neradila. Spíš mu přeji, aby si s ním někdo povídal. A co mu takhle koupit sličnou slečnu kanárkovou?

30.03.2015 20:02:10 | danaskareagovat

Kanárek Publikoval(a): free.marek | Básně » Ze života

Báseň mi přijde průměrná (tj. rozhodně ne špatná), ale tu fotku na profilu máš parádní. :-)

30.03.2015 19:04:41 | reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí