Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 17 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Autumn Publikoval(a): Retardátor | Básně » Příroda

jsem Retardátore zcela retardovaný - nerozbyram jazyk anglisky..../ chápu jen: "Autumn is coming to these hills"/ **

16.09.2019 10:19:51 | Frrreagovat

Dusa Publikoval(a): Retardátor | Ostatní poezie » Ze života

Version 1- when I rebelled and showed him, he's a worm, since then they call me...
Version 2- when I'll rebel and show him, he's a worm, then they'll....
Till doesn't fit there (unless I'm missing something)
Otherwise, lots of raw feelings on display. Kudos for courage.

11.06.2019 01:28:30 | M.reagovat

Další příběh hrdiny Weinsteina Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

nevěděl, co říct, a taj mlčel.
- možná "a tak mlčel"?

Super, líbilo, a moc:)

19.07.2018 13:55:57 | Abeekrreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

To není chytrá taktika.:D Uvědom si, že čím víc komentů se objeví na zdi a čim víc budou vyhrocenější, tím víc zvědavých lidí ti sem vleze a možná si někdo z nich tu povídku i přečte a napíše k ní něco rozumnýho (jsou tu tak 4 takový, co jsou schopní něco trochu rozumného k dílu napsat a dva už jsme tu byli:D), nebo ti to aspoň pochválí...

22.03.2018 14:19:50 | Jezeroreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

To se docela pleteš, já ty diskuze pod díly většinou nesleduju, ale když mi tu skočí jedovaté a hlavně naprosto zbytečné plky osůbek, co si o sobě myslí, jaká jsou dobrota sama a nemám zrovna co dělat...:D
Vůbec skvělá rada je na všechny rady kašlat... tak se všichni posunou kupředu nejen ve psaní, ale ve všem...

22.03.2018 10:32:38 | Jezeroreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

podle tvého komentáře soudím, že v tobě daleko víc zanechal můj komentář, než celá tahle povídka (ví Bůh, jestli jsi ji vůbec opravdu četla)...tvůj tip je pak velmi cenná záležitost, protože ho švihneš stejně všude.

22.03.2018 10:05:54 | Jezeroreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Zdravím...nedá mi nereagovat. dala jsem Ti tip- povídka se mi líbí. vím, že to není lehké napsat povídku. zvláště, pokud pak dojde na její "odborný" rozbor...což vůbec nechápu. buď to ve mně něco zanechá, nebo ne. nač rozebírat. piš dál. já budu číst, cos napsal. zajímá mně to. a hlavně si řekni co to dá Tobě. a to je to hlavní. pocity autora při psaní...na ostatní kašli...zdravím!

22.03.2018 09:49:59 | Andělreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Předrahý Retardátore,

konkrétní věta, kterou uvádí nejkřišťálovější Jezero (Zdravím!), opravdu vede dvakrát kolem bloku :) ale rada, ta o řízení dynamiky textu délkou vět, je velmi užitečná (Mě to naučila češtinářka na základce, ale nechala jsem si to, já mrcha, pro sebe.). Začínám vážně uvažovat nad tím, jak napsat dlouhé, svižné akční dílo v jedné větě…
Tvůj přístup „komu se nelíbí, ať nečte“ vidím, osobně, jako zcela v normě. Na druhou stranu se chystám, koupit si rukavice a asi to udělám tak, že pojedu do jednoho menšího českého města, kde si nechám změřit pařát (oba, každá ruka je jiná) a vyhrknu na ně „Ten a ten model, barva, materiál… ale zúžené bez gumičky, s těmihle dírami, obšít, mývalovec, ne liška…. Můžu vlastní?(načež vytáhnu z kabelky smrdutý zbytek kožichu z límce na kabát a oni se udusí nebo utečou), mosazný druk, ne bronz… A nešlo by je nějak vyztužit na koncích, abych je neprorážela?…. Prostě proč se spokojit s něčím, co není zcela perfektní (a co se časem probrousí), když můžu mít něco velmi dobrého… a já myslím, že ty můžeš. A pokud je hlavní, zalíbit se sám sobě, nemusíš se spokojit s málem!

21.03.2018 20:20:11 | Lada 3reagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Pro mě za mě si to napiš třeba jako jednu dlouhou větu. Určitě to bude velmi svižné dílo, hlavně případná akční scéna.:D

20.03.2018 16:30:38 | Jezeroreagovat

Weinstein Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Edit: před to já sám patří "i", které mi nedopatření vypadlo. Prostě když si z toho nic nevezme autor, ani nikdo, kdo si ten komentář a dílo, nebo jeho část, přečte, pořád je to pro mě něco jako trénink.

19.03.2018 19:12:10 | Jezeroreagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Jestli třeba tohle není dlouhá a dost zmatená věta, tak jsem asi letadlo: "Sladké víno, nepříliš dobré, ale snad i splašky chutnají lépe, než ten opojný nápoj, kterým se doposud nalévala dvojice mužů, sedících na mechem obrostlém pilíři, jednom z mnoha pozůstatků po staré strážní věži, a který donedávna stékal do břicha i jemu."
Samozřejmě, že obsah pochopím. Také je pravda, že na dlouhých větách, třeba i záměrně lehce zmatených, není v jistém směru nic závadného. K některých spisovatelům, hlavně třeba k těm, co píšou díla pro intelektuály, to i patří. Jenže tohle má být asi spíš oddechová četba a ty dlouhé věty tam nejsou jen občas, ale je jich tam opravdu hodně. Takhle dlouhé věty všeobecně působí těžkopádným a unavujícím dojmem. U něčeho s brakovým obsahem nad větami nechce bádat asi nikdo.

19.03.2018 18:33:20 | Jezeroreagovat

Weinstein Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Na tom, že je něco dlouhé, není nic špatného, jen to tu moc lidí prostě nečte. To je celé. Sám tu mám pár děl, která mají třeba i 60 a více stran (a moc lidí je nečte:D).
Pokud někdo bere to, že něco nedočtu, za arogantní, je to jeho věc, stejně jako představa, že tu všechny považuju za nepřátele. Mně jsou tu všichni (až na jednu lehčí výjimku) úplně lhostejní.
Co si kdo z mého komentáře vezme, nebo nevezme, je pak zas jen jeho věc, já to tak moc neřeším. Čtu a kritizuju proto, abych něco pochytil já sám, i kdyby to bylo třeba jen nějaké zajímavé spojení, nebo slovíčko.

19.03.2018 18:23:06 | Jezeroreagovat

Weinstein Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Novopečený Retardátore,
blízké opakování téhož slova v textu je opravdu svinstvo, tím sama trpím. Když je to ale v dalším odstavci, úplně netuším, jak to mohlo někoho podráždit. Od přejasného Jezera je tohle vlastně velká poklona! Vždycky jen vypíchne pár marginalit, které zkritizuje, přičemž zbytek arogantně „ani nedočte“ (ta kurzíva tu opravdu chybí) a odhodí jako automaticky špatný (Jak může říct, že je špatné něco, co nečetl?!). Kupodivu to pozoruju právě u lidí, kteří ho hravě strčí do kapsy.
Nevím, jakých pravidel psaní se drží, ale u něj to vede až k šablonovitosti a předvídatelnosti, kterou sám jiným (dost nevybíravými slovy) vytýká. Některé postřehy má ale dobré a určitě, až pochopí, že my nejsme jeho nepřátelé a nemusí kolem sebe kopat, určitě nám všem může se spoustou věcí poradit.

13.03.2018 15:04:34 | Lada 3reagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Předrahý Retardátore,
to sis tam moc nepobyl… :) Za mě snad jen, že je spousta způsobů, jak uchránit oheň před deštěm (zálesácké příručky), určitě by nějaký znali… pokud už nejsou opravdu v tak pokročilé fázi osobní dekompozice :) Z mého pohledu táhneš úroveň fantasy šuplíku na Literu zase nahoru (i svou).
Šplouchání jezerních vln si nevšímej (obvykle duní, co je duté), to opravdu není tvá liga. Osobně nevidím nic zmateného nebo nesrozumitelného. Pokud čtenář tápe, má problém s porozuměním textu (Není se za co stydět. Jde o, v poslední době, poměrně běžný problém, částečně zaviněný neuváženými reformami ve školství… Nebo dobře promyšlenými?) a měl by se nějaký čas věnovat leporelům.

13.03.2018 14:44:52 | Lada 3reagovat

Výprava bez naděje na úspěch Publikoval(a): Retardátor | Povídky » Fantasy

Mnohé věty máš tak zamotané, že se skoro nedají pochopit a celé to je dost nelogicky poskládané.
Například: "přitočila se k němu poměrně pohledná žena" a předtím věta o Semjonovi... čtenář tápe, jestli se přitočila k hlavnímu hrdinovi, nebo k k tomu Semjonovi.
Bedlivé oči? To existuje?

13.03.2018 11:27:13 | Jezeroreagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí