Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 7 záznamů. Zobrazuji 1-7.

Lidská malichernost nebo touha po demokracii a individualitě? Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Politické

Je vidět, že je ti jasné, že řešení neleží před námi, jak by se někomu podle jeho chytrejch řečí mohlo zdát.
Za vše vypovídá, když někoho slyšim mluvit o komunismu jak generála po bitvě, přesto když se zeptám, jak se dal tenkrát porazit, tak neuslyším nic smysluplného.

09.08.2010 16:04:00 | Unyle Pělreagovat

Lidská malichernost nebo touha po demokracii a individualitě? Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Politické

Příkladně uvedu vulgární příklad, přesto však dokládající dobovou situaci v jasných konturách. pracovník tedhejšího výrobního závodu ČKD kolejová vozidla, měl například tříčlennou rodinu s manželkou, dvěma studujícími dětmi na středních odborných školách a středně velkým bytem na panelovém blokovišti. Jeho rutinní nereflektovaný život se začínal někde okolo páté hodiny ranní. Vstal, pojedl a s obvyklostí zahájil den souborem ritů. na šestou hodinu cvaknul tzv. "píchačku", označovač příchodu zaměstnanců na pracoviště a pracoval.V jedenáct oznámila celozávodní houkačka jednotný čas k odpočinku, svačině. Po stanovené době se odebral na pracoviště a vytvářel hodnoty, jak se poněkud pejorativně a zastřeně označuje proces práce. Po práci strávil stanovenou dobu s kolegy cestou do oblastí směřující k domovu a přejímal na sebe roli otce, pečovatele, živitele, vychovatele, příkladného manžela a oporu rodiny.

Měli jsme například solidně zmapovanou oblast z hlediska období od roku 1945 do roku 1968 v oblasti vojenské a celkově-hospodářské, s přihlédnutím k ekonomice státu. Bádání na poli věd o přírodě a technice nám dala pocítit některé technické a elektronické vymoženosti. Například sdělovací techniku pro dopravní provozy, telekomunikační techniku využívanou v dopravě, která by kapacitně a rozsahově i dnes svým potenciálem mohla pomoci poskytovatelům internetu a telefonních operátorů atd. Vývoj ve Škodových závodech, v průmyslovém závodě JAWA, atd. Pouze požadavky zadavatelů na výzkum, tehdy nejvíce východní blok rozvíjejícího se Svazu Nezávislých Států, měl jiné podmínky, díky mentalitě, praktičnosti a funkčnosti jednotlivých zařízení, jinak však v prototypech srovnatelný s tempem "západního" světa.

Svodoba tisku a sdružování nevládla v požadované formě v dobách minulých, jakož i v těch současných. Dneska otisknout kontroverzní rozhovor redaktora Mladé Fronty, či Lidových Novin o korupci, spletenci kolem obchodů s LTO, mafii, podovodech při volbách atd. to znamená čekat chldivý projektil v lebečních útrobách. Předtím psát či hovořit například pro Svobodnou Evropu, nebo tisknout samizdatové pamflety, a prohlášení znamenalo podobné persekuce, nebo stětí na kobylisském dvoře káznice. De fakto se svět v určitých motivech "převaluje" a vrací v elipsách dějin s podobnými motivy. Nechoďme daleko a vzpomeňme na svobodu stylu a image našich babiček v porovnání s barvami a vzory materiálů k odívání v současnosti. Přijde mi, leč však zjednodušeně, že spíše než rovnítko by se mezi obě doby mohl vložit symbol přibližnosti. Mají cosi podobného a přesto jsou obě jiné. Porovnívat neporovnatelné nelze, ale shledávat jednudobu jako špatnou, temnou a zpátečniskou je ideologickou demagogií doktrinace současnosti. Potud otevřený závěr a prostor k diskusi. :-)

07.08.2010 19:47:00 | A.N.D.Y.reagovat

Ztráta duše je pohodlná Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Bůh, víra

A taky mi ještě nikdo nikdy nevysvětlil co je to ta duše-všichni tímto pojmem šermují ale co je tím myšleno nikdo neřekne,to by mě opravdu zajímalo co si kdo pod tímto pojmem představuje.

09.04.2009 09:32:00 | Weylinreagovat

Ztráta duše je pohodlná Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Bůh, víra

Vcelku to taky tak cítím ale úplně bych křesťanství nezatracoval-je křesťanství a křesťanství,zas je to o lidech jak s čím naloží.I když si myslím že nazývat se křesťanem,židem,muslimem atd.ukazuje na pocit výlučnosti
přesto bych např.některé Ježíšovy výroky vyzdvihl ale na to nemusím být křesťan,to je pravda taky..

09.04.2009 09:27:00 | Weylinreagovat

Přirozenost nebo hřích? Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Láska

Fakt povedený;)!!!

09.04.2009 08:54:00 | PoeziGirlreagovat

Ztráta duše je pohodlná Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Bůh, víra

Naprosto souhlasím s předchozím komentářem

08.04.2009 18:41:00 | Sushinoreagovat

Radar v ČR Publikoval(a): gedžitka | Úvahy » Politické

A mít víc informací... nejen opsané z internetu...

02.11.2007 12:16:00 | Daniel S.reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí