Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

HVĚZDNÉ NEBE NADE MNOU Publikoval(a): Broučinka777 | Úvahy » Ze života

Tematicky zajímavá úvaha. Oslovil mě název práce, který komentuji. Kant, ač to v názvu výslovně nezaznívá, je autorem slavného, zde poněkud "fádního" výroku (KdpV-Kritika praktického rozumu), kde ovšem v kontextu je výrok kolorovanější a nikoliv vytržený. Má svou úlohu, jako závěrečná část velkého etického projektu. Ale to je na delší povídání...
U C. G. Junga je zajímavá studie k archetypům člověka, která by odpovídala jednotlivým znamením.
Fatalismus a osud jsou překonány. Existuje tu jednak rozum, druhak víra, tedy netřeba propadat úzkosti. Je zřejmě více než možné, ba jisté, že člověk se svou životností (bytím) nějak může "naložit".
Říkat, že rodina náš život ovlivňuje je silný výrok. Rodina vytváří podmínky pro život, to je její funkce, a o ovlivnění bych nehovořil. Jako jedinci jsme autonomní, samostatní a samotní, rodina je nám něčím, kde cítíme bezpečí a vývojové dynamické síly.
Ještě bych okomentoval ty předsudky, mýty a pověry. To že jsou, je dáno tím, že tak si je vytvořil člověk kdysi dávno. Věřil na ně, neb vysvětlit si některé úkazy neuměl. Odtud vznik mýtů. Kdo na ně věří dnes je jedna skupina, ti kteří mýty praktikují jsou pouzí mystifikátoři. Vědomě nás ne-správně řadí podle určitých znaků. A to je problém. Mají před-sudky. Něco před tím, než jsou schopni vynést srozumitelný logický soud. Ke kterému budou mít "podklady", tedy vstupní informace ve formě pojmů atd. Zřejmostí, kterou bychom si to zastírali je, že na nás působí smyslovost, či empírie a proto jsme hotovi s názorem, který nám dává například zrak a intelekt leckdy, ne ve všech případech je schopen rozvážit jak to s danou věcí je.

20.02.2008 20:30:00 | A.N.D.Y.reagovat

Jak udělat díru do světa Publikoval(a): Broučinka777 | Fejetony, sloupky » Ze života

Mně se líbila ta reklama na žvýkačky... Takové to domácí žvíkání... naprosto superní reklama...

22.12.2007 14:38:00 | TerAreagovat

BOHATSTVÍ Publikoval(a): Broučinka777 | Úvahy » Ostatní

Pro mne osobně jsou bohatsvím krásné okamžiky, chvíle které se mi vepíšou do paměti. Chvíle na které když si vzpomenu musím se smát. Okamžiky strávené s někým na kom mi záleží okamžiky souznění. Okamžiky kdy spolu lidé nemusí mluvit a přesto všichni ví. To je podle mne bohatsví. Láska... nádherné okamžiky..

15.12.2007 15:57:00 | TerAreagovat

BOHATSTVÍ Publikoval(a): Broučinka777 | Úvahy » Ostatní

pravda, pravda a až dorostou bude to pokračovat dalším a dalším pokolením a nikdo si ani nevšimne, že bohatství musí být uvnitř a ne venku. Psychické problémy se nedají řešit nakupováním dalších a dalších věcí, ten se musí řešit uvnitř

14.12.2007 11:50:00 | Dao dereagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí