Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

Plavky II. Publikoval(a): LauraX | Povídky » Ostatní

Suverénně psané, čtivé I., II. až do bodu: "Nebudu vás už unavovat detaly."
Tady se to překlopilo do závěrečného slova v televizních Bakalářích, což je strašně nudný okamžik (...navíc o ty detaily přeci celou dobu šlo).
Úplně na závěr se stručně téměř telegraficky dovídáme, že výsledkem jsou trenky, au.
Plavky I. dobré. Jen by to chtělo už při popisu fobie z nákupu zmínit tělesné okolnosti čili nastínit důvody.

22.05.2021 23:41:48 | Dermotreagovat

Vina psaná tužkou Publikoval(a): LouŽejdlík | Povídky » Ostatní

Chceš-li kritiku,tady je. Předně, má to něco do sebe, atmosféru. Líbila se mi pasáž od momentu jak se chystáš podívat ven na světýlka po konec zemětřesení. Provedení to bohužel na více místech sráží o level a půl dolu.
Hned začátek snížil mé očekávání. První věta není dobrá (ale možná se v tom neorientuji, protože mě studený pot z lehkého spánku nebudí:) Pak se mezi procitnutím a snahou o usnutí čtenář dozví, že koloniální dům má sloupy, cesta před ním je prašná (i když zrovna sněží), a že tu mimochodem všichni vymřeli. Nějak mi tyto informace nesedí na tomto místě textu.Trošku to působí jako by začátek byl psán dodatečně a bylo potřeba mít základní informace rychle z krku. Nemá to tam flow.
Některé záležitosti nepůsobí zrovna uvěřitelně: za barákem mi vyroste nejvyšší budova světa (jistě s nemalou ubytovací kapacitou), já si toho jen okrajově všimnu a běžím honem domu proběhnout všechny místnosti jestli se tam někdo nenastěhoval. Asi bych šel spíš ihned civět na ten barák. Psychoanalytické situace uvnitř stavby fajn (kostra byla rychlovka:), vyvolaly ve mě nějaké asociace se shining a farmou zvířat... Úplně nevim jestli chci vědět jak se pozná že je žena shnilá nejen od pohledu ale i zevnitř a proč jí chci rozmluvit (já bych zdrhal) a průvodce mě od ní musí tahat pryč. Tady předjímáš, že to je blízká osoba. Sestra je setřička, nebo tě zneužívá? Mám v tom hokej. Nějak mi v závěru vadil rychlej přesun z velkého domu do malého a zpět.
Že si přiložíš hlaveň k hlavě není úplně extra vhodný závěr. Ono je to od počátku tak trochu ve hře a řekl bych, že tady na to vynaložili elementálové nějak hodně energie.
Kazí to i některé drobnosti. Ne úplně dobrý opakující se prvek: hlasy vždycky donese vítr. Průvodce je bez dalšího groteskního vzezření - nevím co si mám představit. Nesmírně inteligentní pohled - jsou vůbec takové pohledy? Nenazýval bych monstrum novostavba, leda v uvozovkách. Světla nemohou kráčet.
Jednou to bude úplně dobrý. Zájem o kritiku je toho zárukou! Těším se na další.

Dobrej nápad s tou anotací...

22.05.2021 22:54:01 | Dermotreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí