Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

Můj život Publikoval(a): Alius | Povídky » Ostatní

Vzít si vědomě život není vůbec tak jednoduchá věc. Každý na to určitě nemá. A teď, život je tajemství, které se nedá objevit hned a úplně ho asi neobjevíme nikdy. On se nám postupně ukazuje. Jednou v hezké podobě, podruhé v té temné. Co je vlastně správná cesta? Zvolit dobrovolnou smrt, anebo bezduchou existenci na tomto světě? To musí vědět každý z nás (samozřejmě pokud má všech pět pohromadě). Každý se ocitne v situaci, kdy by to tady nejradši zabalil, ale pak je nám zase lís a mi bychom chtěli žít navěky. Život je zkrátka nevyzpytatelný. A zlý, svině, ale i báječný, radostný. Proto má smysl se snažit a jít dál. Vždyť, proč bychom se jinak snažili když víme, že stejně jednou zemřeme? A pokud to chceš zabalit tak... se jdi léčit!

27.02.2007 17:41:00 | davesanreagovat

Co vlastně chceme? Publikoval(a): davesan | Úvahy » Ze života

Ano, lidé vědí, že láska a přátelství jsou více než peníze, ale žijeme ve společnosti ovládané právě těmi penězi a kdo chce být úspěšný, zajistit rodině dobrý život, musí se té společnosti přizpůsobit. Je v něm i hodně lásky a přátelství, ale není jí dost pro všechny. Já hovořím za sebe, za své myšlenky a zkušenosti a takto se mi dnešní svět jeví. Vím, že nic není černé ani bílé, ale té tmy je přece jen více. Žijeme naštěstí ve světě, kde si můžeme sami svobodně zvolit svůj osud. Ale je to velmi těžké! Jak napsal jeden vynikající americký autor: "je těžké vytrhnout se z navyklého životního koloběhu, i když se nám protivý".

26.02.2007 18:23:00 | davesanreagovat

Měšec Publikoval(a): Dao de | Básně » Ostatní

Peníze. Malý kousek papíru, který dokáže potěšit, motivovat, zesměšnit nás, dostat nás na vrchol a zároveň dostat do kolen. Ale to se netýká jen peněz, ale i dalších překážek v cestě životem. Malá hrst je sic taky pomoc, ale sama o sobě nebude fungovat. Tady nezáleží na jedinci, ale na NÁS.

03.01.2007 22:37:00 | davesanreagovat

Lidem je dáno snít Publikoval(a): kookky | Úvahy » Ze života

Jako by jsi mi vzala slova z duše. Od počátku až ke konci je to čtivé, pravdivé a originální. Snít či žít? Krásné by bylo spojit to v jedno, avšak...

19.12.2006 01:15:00 | davesanreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí