Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 10 záznamů. Zobrazuji 1-10.

Novoroční dar Publikoval(a): Petr Miroš | Básně » Horrorové, krvavé, strašidelné, tajemné, záhadné

Jo, hrubka opravena, dík za postřeh

30.12.2013 17:24:12 | Petr Mirošreagovat

Novoroční dar Publikoval(a): Petr Miroš | Básně » Horrorové, krvavé, strašidelné, tajemné, záhadné

Áha, moralista. A zrůdnosti v knihách, písních, televizi... tě neiritují? Tohle je taková kapinka v oceánu, že jsem možná až pocteň, že tě k reakci vybouřil zrovna text odemě :)

30.12.2013 17:22:56 | Petr Mirošreagovat

Novoroční dar Publikoval(a): Petr Miroš | Básně » Horrorové, krvavé, strašidelné, tajemné, záhadné

Zas a opět ten předpoklad, že texty zde publikované jsou důsledkem nějaké události v osobním životě. Žádný vztah mi nekrachl, nikomu nepřeju rakovinu, nejedná se o srdcový výlev, je to jenom báseň, která mě napadla při poslechu jedné písně, tak jsem jí sepsal. Pokud provokuje, tím líp. Dík za přednášku :)

30.12.2013 17:08:19 | Petr Mirošreagovat

Soulstealer Publikoval(a): Petr Miroš | Básně » Láska

Thats very much truth. In this case, I first wrote down a story, and then tried to rhyme it. However it became quite a challenge and I had to decide if I want to sacrifice "a bit of story" or "a bit of rhymes". I sacrificed the rhymes.
Anyway, I´m glad you like it

17.12.2013 21:09:30 | Petr Mirošreagovat

Ranní pozdrav Publikoval(a): Petr Miroš | Básně » Láska

Pokud vím, je toto literární server, nikoliv psychoanalytický, tak si prosím vem své úvahy, a strč si je víš kam. Dík

07.10.2013 22:05:07 | Petr Mirošreagovat

pojď se mnou na čaj/kávu Publikoval(a): zamotán v nedospělosti | Básně » Ze života

Perfektni! Fakt pobavilo a ještě mě to donutilo nad tím sednout a vytvořit lehký remix, doufám že to nebude bráno jako urážka díla :)


Vypil bych sklenici čaje
V rychlosti lámal rekordy
Jen pro tu možnost poslouchat
tvého hlasu líbivé akordy

Vypil bych 37 jemných čajových květů
Buď na den královnou našich dvou světů
Sluneční paprsky s šálkem si hrají
Tvé vlasy ve větru pozvolna vlají

Naliju do sebe čajovou cisternu
Pojď se mnou prozkoumat půnoční lucernu
Pro tu možnost vidět tě zářit v barvách noci
Svit hvězd je parfém tvé kráse a moci

Pozvu tě na čaj s vůni zámeckého Londýna
bude z tebe po čertech atraktivní blondýna
Aroma rozšíří tvé hnědé zorničky
Dej mi ručku, ulij si, ze stříbrné konvičky

Nad šálkem exoticky zlatavého čaje
má touha po tobě do růže zraje
zastavme čas, byť jen na pár chvil
abych tě ve stínech čajovny políbil

Do čaje nasypu ti veselé byliny
budu ti naslouchat i celé hodiny
budu rád, tvé rychlé mluvení
zase mě zasáhlo jak svaté zjevení

06.12.2012 23:07:01 | Petr Mirošreagovat

Lidstvo Publikoval(a): Kirkhof | Úvahy » Ostatní

Člověk nezpochybnitelně je pánem tvorstva, a to právě díky těm zbraním, které, jak říkáš, dokáží zabít za méně než vteřinu.Copak se nižší živočichové dokáží postavit člověku? Copak dokáží zformovat stát s vojenskou silou a vyválčit si své místo na zemi? Moc má ten, kdo má území a území má ten, kdo má sílu aby jej udržel. A kdo má největší území (souši) na světě? Lidstvo, a proto je pánem tvorstva.
Způsob lidského uvažování a systém pokrokových brzd (peníze a ekonomika) jsou úplně jiná věc a fakt že lidstvo je pánem tvorsva nevyvrací.

28.09.2008 23:07:00 | Petr Mirošreagovat

Matemický důkaz existence Boha Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Bez nejakeho prvku sebekonfidence, tenhle článek vypadá téměř jako reakce na můj obsáhlý komentář k "Věřící vs nevěřící" a bohužel se ti teda nepovedl. Nadpis máš "matematický důkaz existence", matematika tady je, důkaz však nikoliv. Dobrý filosofický základ úvahy a grafické znázornění, ale teze, že nevěřící nemůže být štastný, je samozřejmě hloupost. Kolikrát jsou ateisté mnohem štastnější a jaksi "charakternější", jelikož, narozdíl od věřících, nepotřebují žádnou spirituální berličku v podobě náboženství...

28.09.2008 22:45:00 | Petr Mirošreagovat

Věřící vs nevěřící Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Ctěný Hippy,
Láska už dáávno vědou vysvětlena byla, existuje dokonce několik vědeckých pohledů, např. biologicko-chemický, velmi přesně popisuje lásku jako interakci feromonů, následovanou zvýšenou produkcí hormonů, tzv. chemická kompatibilita mezi partnery, biologická láska trvá 2-3 týdny, lze ji dokonce uměle vyvolat feromonálními inhibitory!!! Zrovna o tom píšu obsáhlejší pojednání. Druhým pohledem je pohled kognitivně-psychologický. Lásku, opět velmi přesně, definuje jako množinu po sobě jdoucích poznávacích procesů a vnitřních emocionálních prožitků, které končí intelektovou provázaností (lásku jako pocit (napětí, nervozita, lehké mravenčení v dolní oblasti hrudníku, známe) už necítíš, přesto se svým parnerem jsi, protože víš, že je to to pro tebe dobré). Tyto 2 pohledy se nevylučují, jak se muze zdát, naopak, slučují se (nejprve je láska biologická, pak následuje láska psychologická). Takhle rozebrat lze naprosto všechny city, od depresí po euforie. Se správnou chemikálií v tobě dokážu jakýkoliv cit vyvolat, a jakýkoliv jiný zase utlumit. Není v tom Bůh a není v tom ani duše, bohužel. Stejně tak můžu polemizovat s tvých tvrzením o 3 miliardách věřících, tj 42% světové populace. Dobře, to je opravdu hodně, ale ve 14. století to bylo 100%. Slovy statistika "klesající tendence"... A ještě jedna poznámka. kolik z té kvantity věřících pocházejících ze zemí jížní Asie, věří, protože chce věřit, a kolik z nich věří, protože musí věřit? Kolik z nich jsou fanatikové, kolik z nich víru podědilo po rodičích, kolik ji bez rozmyslu přebralo z kulturních norem dané oblasti? Kolik z těch 3 miliard věřících se zdravě podívalo na svět, bez cizích vlivů, a řeklo si "věřím v Boha"?.

28.09.2008 17:49:00 | Petr Mirošreagovat

Věřící vs nevěřící Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Přidávám se k názoru Vladana a rozvíjím jeho poznatek o poznání.
První poznatky o formách víry jsou staré asi 10 000 let, daleko před zformováním prvních státních útvarů a i daleko před organizovanou společností. Víznam této víry byl obrovský. Lidé neměli dostatečné vědecké poznatky a metody, aby dokázali vysvětlil dění kolem nich. Proč se mění počasí (meteorologii neznali), jak funguje ten zpropadený oheň (fyziku neznali)... Jediným východiskem a možnou odpovědí na všechny otázky je cosi nadpřirozeného, nějaké kouzlo, které všechno řídí. Pokud toto nadpřirozeno pojmenujeme, a budeme jej uctívat a věřit v něj, bude nám nakloněno a bude se nám žít lépe. Nikdo o nadpřirozenu nepochyboval a každý v něj slepě věřil. Až o tisíce let později se v antickém Řecku objevila jista skupinka lidí, přírodní fyzikové (Anaxagorás aj.) kteří odmítli nadpřirozeno a hledali racionální východiska v elementech (původem všeho je oheň atp.) Vliv v nadpřirozeno (tehdy už bohové) ochabl.S každou novou teorií či vědecky ověřným poznatkem (jdouc přes Atomisty, tušim Zenón, přes monadologii atd.) smysl bohů ochaboval. Už nebyli příčinou všeho, už byli příčinou jenom toho, co nemělo racionální východisko. S příchodem přírodních věd Bůh ztratil smysl a jeho moc byla omezena na ryze spirituální záležitosti (potká tě hrozný "osud", půjdeš do pekla... nikomu už však nebylo možno říct "usmaží tě boží blesky" jelikož každý věděl, že za blesky nemůže Bůh, nýbrž elektromagnetická reakce způsobená srážkou dvou protipölně elektrizovaných částic což vyústí v interakci iontů a blablabla). Je rok 2008 a Bůh žije jen a pouze proto, že nevíme jedinou věc,co bylo na počátku.V momentě kdy se objevý vědecké vysvětlení toho, co bylo, náboženství zemře (krom těch, které nemají boha jako prvostní hybatel, akášický spiritualismus třeba).
Resumé : S rostoucí vzdělaností lidstva přímo úměrně klesá význam Boha. Jakožto VŠ student a "vědec" naprosto neuznávám jakékoliv nadpřirozeno, protože si všechny jevy kolem sebe dokážu vysvětlit, a proto, že věřím ve vědu a v empirismus, rozhodně nemusím brát drogy, chlastat, kouřit, a vlastnit nevěstinec. Jsou náboženství, která mají smysl i z mého pohledu (onen Spiritualismus je zaměřen na tvorbu charakteru a pojem "bůh" defacto nezná, některá východoasijská náboženství (spíš filosofie), která měla za úkol formovat stát aj.) Snad i v LaFeyově satanismu je něco, co má logiku (je reálný a není naivní), ale křesťanství naprosto odmítám a jeho myšlenka je pro mě stejně stupidní jako Stalinova industrializace. Je to přesně pro to, že je to náboženství staré 2000 let, a potřebovalo by renovovat do néjakého "neokřesťanství". Zachovat desatero, upravit bibly (storylina dobrá, jen nadpřirozené prvky nahradit), zrušit boha... A máme výborný základ pro lidi, kteří se chcou opírat o filosofii založenou na morálce a spolupráci.
Hezkou dobrou noc

26.09.2008 02:07:00 | Petr Mirošreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí