Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

víra Publikoval(a): Němá | Úvahy » Bůh, víra

Myslím, že nemá cenu polemizovat, zda někdo je schopen, či není schopen víry. Aby byla víra k něčemu, tak musí být člověk naprosto přesvědčen. Například, věří malé dítě, když mu maminka řekne, že ty kamna pálí. Může věřit, celý život věřit mamince, že ona něco říkala. Ale taky si to dítě může na ty kamna sáhnout, a spálit se. Bude jej to chvíli bolet, ale do konce života si bude pamatovat, že ty kamna pálí. A víra dítěte nebude založena jen na tom, že maminka říkala, a le na skutečném prožitku. A tak by to mělo být i s vírou, ať už v cokoliv. Člověk by se neměl spokojovat s tím, že někdo něco řekl. Aby člověk mohl skutečně v něco věřit, musí o tom být o přesvědčen. A přesvědčení získá jen tím, že půjde životem a bude prožívat.

21.06.2010 22:32:00 | K-ocireagovat

dabel a buh Publikoval(a): čipsy | Úvahy » Bůh, víra

Zdravím vás,
tyto otázky, to veliké proč trápí asi každého čloěka, a přitom je vše tak jednoduché, stačí pozorovat svět kolem sebe. Známé pořekadlo "Co zaseješ, to sklidííš" je k tomu pomůckou. Proč Bůh dopouští takové věci jako povodně, zemětřesení, války?
Bůh není žádný dědeček "tam nahoře" a neříká ty jsi hodný, jdi do nebe ty jsi špatný jdi do pekla. Bůh vložil do světa zákon, co zaseješ, to sklidíš. Co ty činíš druhému, to se ti stane. A díky tomuto zákonu se o lidi nemusí vůbec starat. Každý je strůjcem svého osudu. A když se podíváte, jak to na zemi vypadá, kolik zla a utrpení vytvořil člověk, není divu, že je potřeba různých katastrof aby se člověk již vzpamatoval a netvořil zlo.
Vám se nikdy nestalo, že se vám během jediného dne stalo přesně totéž (ať dobré nbo špatné) co jste udělal někomu ve vašem okolí? Mě se to již mnohokrát stalo, a proto jsem přesvědčen, že mě nepotká nic zlého, pokud si to sám nezaviním.

21.06.2010 22:20:00 | K-ocireagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí