Panenské jablíčko

Panenské jablíčko

Anotace: Věnuji P.K.

Sbírka: Laskavění

 

  

  Říkáš, že láska není? 

  Ale já ji vidím,

                       před sebou...

  -

 

  Radost je obyčej obklopený hudbou.

  A také,

             když pozoruji oblohu,

             kterak se vznáší nad zemí.

  Trpělivě vyhlížím osudovou hvězdu

  a přitom vím,

  že dávno prolétla,

  snad kdesi...

  ponořila se do studny,

  až voda vysoko vyšplouchla,

  celou mne umáčela,

  nebo jsi to byl ty?

  -

 

  Už není nic, co by mnou mohlo otřást,

  ani když rybník se vylije ze svých břehů

  nebo se zřítí nebesa.

  Přesto se rozhlížím.

  Totiž, ráda bych zahlédla

  obchodníka s nemovitostmi.

  Je k mání rajská zahrada

  a s ní panenská jablíčka?

 

 

 

Oskar Schuster - Valtameri     

 

 

 

Autor Helen Zaurak, 04.07.2015
Přečteno 1087x
Tipy 18
Poslední tipující: Umouněnka, básněnka, Květka Š., kudlankaW, zdenka, bogen, Jort, Amonasr, Claires, Nikita44, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné dílko Helen, ráda tě po dlouhé době zase někde vidím :)

27.08.2019 18:29:38 | Umouněnka

Moc děkuji, milá Vivianko, jsem překvapena, ráda Tě vidím! :-)

Děkuji.

31.08.2019 15:23:07 | Helen Zaurak

jablíčka jsou pro ty, kteří si je zaslouží...

31.07.2015 20:41:54 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí