Promluvy podvečera

Promluvy podvečera

Anotace: v autorské spolupráci En+MMV

Setkávám se s tvým pohledem
ve kterém je ten bezejmenný půvab
co se vlní v ohřátém vzduchu
a jemně zesvětluje tvář


a na té tváři a na tom čele
tak měkkém, tak klidném, ale výmluvném
třpytné úsměvy které oblažují
hebké odstíny září


vyprávěj mi o dnech strávených v dobrotě
zatímco mysl smířená se vším dole
srdce jehož láska je nevinná
v čistotě něžného světla ulpívá

 


***

 


Povím ti povím
o tajích můj milý
o vlahých nocích
kdy spát smíš jen na chvíli


všeptám ti
o vlasech co po větru pouštím
z nich hnízda ptáci staví si
já lži se nedopouštím


povím ti o pažích
jež rosu ránem hladí
o vodních hladinách
ty touhy noci chladí


povím ti o něze
ta v květech šípků skrytá
rozpozná vůni tvou
a lásku
neodmítá ...

Autor Malá mořská víla, 29.05.2021
Přečteno 302x
Tipy 17
Poslední tipující: Jarunka, Emily Říhová, lawenderr, Amonasr, šerý, Marten, Jackyl, Vivien, Frr, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To jste měli krásný nápad, často se to tu nevidí, že si dva spoluzanotují. To je vždycky zpestření a od vás navíc opravdu povedené. Palce letí nahoru. :O)

29.05.2021 20:31:25 | Tichá meluzína

Tedy povím vám, opět krásné dílo z vaší dílny, z něho čistota a jemnost dýchá ..

29.05.2021 07:50:51 | Vivien

Děkujeme moc za hřejivou přejícnost srdce Viv:)

10.06.2021 10:59:02 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí