Báseň jako zlatý řez

Báseň jako zlatý řez

 

 

 

Báseň jako zlatý řez

 

 

Báseň nesplní vždy naše očekávání,

tak jako dravá voda.

 

Nechcete ještě se mnou povečeřet,

při třepotání křídel můr?

Jak dlouho jste vdaná?

Už dlouho.

...nedáte si čaj?...Jo.

Změna, jako něco daného, je snazší

…tak to nikomu neříkejte.

Nevím,

to není dobrý nápad.

Bylo snadné odejít,

...od těch co po mně netoužili.

Dostal jsem vzkaz.

Takže se sejdeme, jak jsme chtěli.

…chodíte sem? … Ne.

Ale to pozvání trvá,

natrhal jsem květy,

… ty jsou, ale jedovaté.

To jsem nevěděl,

nezlobte se už to neudělám.

Nevím, co jsem chtěla říci.

… to, co se stalo zažije každý,

to není zvyk,

potřebuji každého a nikoho,

...co bylo hezké, zas zmizí.

V autě pomalu hrálo líný blues,

...cesty se oddělily, jak myšlenky.

Za deště nebylo snadné slzy rozpoznat.

Je čas dát si svoje věci do pořádku.

 

To, co dělá básníka básníkem,

to je, co mi chybí.

 

 

 

 

21.4.2021

Autor blues, 21.04.2021
Přečteno 314x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, mkinka, šerý, kaše, Amonasr, zdenka, Marten, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nebyla by to chyba?!? ;)
Krásný den

23.05.2021 23:21:51 | Emily Říhová

ST.

03.05.2021 10:05:51 | mkinka

...sliby jsou básnický chyby...;-D

21.04.2021 12:33:44 | Marten

Já tedy už v životě neslibuju, ale lze se dočíst, že Liter = amatérský literární server. Tedy asi není potřeba, být nutně BÁSNÍKEM. To ladění je ale fajn.

21.04.2021 11:36:12 | Vivien

A děláš dobře.
Já sliboval dvakrát: jednou na vojně, podruhé v kostele.
Nesmí se vše brát doslova, ale bylo by to fajn, kdyby se to tak bralo.

21.04.2021 17:26:18 | blues

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí