A tak zpívám motýlům

A tak zpívám motýlům

Anotace: jedna podivnost vytažená z mého pokusu o knihu :)

A tak zpívám motýlům.
Je snadné zpívat tvorům, kteří nerozumí. Oni si jenom létají, zranitelní, plaší a neskonale křehoučcí, při té své bezstarostně vznešené, do očí bijící smrtelnosti.
Vyhlížejí šťastně, navzdory svojí krátkověkosti. Skoro, jako by jim právě ta mohla být tím největším klíčem ke štěstí… jako by nesmrtelnost bohů byla naopak tou nejzvrácenější zhoubnou chorobou.
Oni si okolo mě tančí, zatímco já tu mám odolávat vlastním bolestem… a tak si jim k tomu tiše zpívám, píseň o tíhách veškerého světa.
Jak krásně nevědomí, a šťastní, jsou motýli.
Ve své obyčejnosti si pravděpodobně ani nevšimnou… a můj zpěv pláče, skrze vítr, dál.
Autor Anjesis, 26.10.2013
Přečteno 718x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé emoce, i když jsou rozjitřené, nejsou slepé - dokážou nasávat bolest okolního světa a to je prokletí i dar zároveň (bez něho se nikdo básníkem nestane) ;-)

26.10.2013 14:39:56 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí