navigační...

navigační...

existují krajiny
ve kterých nad sebou necítím oblohu
ale rovnou vesmír
něco většího a hlubšího
co spojuje s hlavou
pevněji než rodinné pouto

v té podivné situaci
dívám se za temnoucí nebe
do říše nehybného půvabu
s neznatelným zachvěním poklidu
na prostorovou křižovatku
v níž se protíná intimnost s neznámem

písní jež zahání démony
a svolává ztracené
posvátná kolébka
jež veze plodnost k poezii
prvotní modelka snů
zformovaná geometrií dokonalosti
logaritmických spirál
architektonické obrazotvornosti
a logické touhy

kdysi žil jeden muž
jenž se dobelhal s holí k řece
pak ji ponořil do proudu
a čekal až se zachytí vlas
směr který ukáže
povede ke spokojenosti

čí je to však zásluha
vlasu nebo hole?
Autor enigman, 22.12.2013
Přečteno 362x
Tipy 10
Poslední tipující: Joe Vai, jitoush, Amonasr, Sýkorka07
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....směr..vlas...ukáže zralý čas
ta hůl...nebýt jak v plotě kůl...
někdy se otočit
a proti proudu jít
a zkusit žít/třeba i spokojeně/.Ji./
Děkuji za Tvoje verše.

22.12.2013 21:28:56 | jitoush

Nespoutanost mysli a tajemný vesmírný řád si navzájem nepřekážejí... ;-)

22.12.2013 20:52:25 | Amonasr

Řekla bych, že za to může.. holý vlas.. :)

22.12.2013 19:47:47 | Sýkorka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí