kolísání...

kolísání...

Anotace: jak ovlivnit vliv náhody...

vládl jsem
byl otrokem
poznal jsem všemohoucnost
i vězení

na levé ruce mi chybí malíček
trhlinou v rukávu na předloktí
je vidět tetování
číselný kód zaměstnání
to když jsem za svítání
v temných zákoutích sklepení
podřezával býka posvátného
prohlášen za kata
neviditelného

poznal jsem nejistotu
což je pro někoho
něco neznámého
na očích šátek škrtiče
s průvodkyní naděje
proudem rozkoší
a nemám zapotřebí
smrt ani lstí
abych poznal zvraty osudu

podivný svět
kde náhoda rozhoduje
o skutečnosti
tak hodně
jako o pohnutkách srdce
a rouhavých domněnkách
které si za soumraku šeptají ženy
se zahalenými obličeji

náhle jedna z nich sundala roušku
příteli a čemu věříš ty?

prý na to stačí metoda
jež přináší věrohodné výsledky

náhodný je jednoduché slovo
a každý ví co znamená
i když...každý
a zároveň ani jeden

proto jiná domněnka praví
že je zcela lhostejné
dokázat nebo popřít jsoucno
neboť vesmír je stejně
jen nekonečně náhodným sledem...
Autor enigman, 06.02.2014
Přečteno 321x
Tipy 13
Poslední tipující: Jana B., jitoush, střelkyně1, Amonasr, RyxiraAmyGinger
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Jsme tady a teď,abychom žili to,co jsme si sami "přivolali".....Ji.

06.02.2014 18:06:05 | jitoush

Ani náhoda nemůže nastat bez příčiny... ;-)

06.02.2014 11:26:36 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí