převislá...

převislá...

na bezmračném západě
zůstávají jen náznaky
starodávného světla
které mizí rychle
jako barva žalu

skály uhlazené
nekonečnými dešti
do obřích tvarů
mystických zvířat
se přiblížily
jako by mne chtěly napadnout
při přechodu z jednoho světa do jiného

rotovala tak nezměrně
neutuchající energií
že vytvářela vznášející tapisérii
pokrývající celou zemi

zazmítal jsem se
jako bezmocný chroust
vedle pravěkého lovce
a zevnitř vyskočil
mučivě evokující výraz
obrysu její postavy

měla oranžové oči
složené ze složitosti
vzájemně překrytých kruhů
upředených z jednoho vlákna
tělo vypadalo vytvořené rozumem
co respektuje symetrii a smysly
mimo oblast lidského vnímání
a vše objímala její vůně
náhle dráždivá
a hned zas uklidňující

otevřela ústa
podobná břehům toku
aby vydechla ostrov
na který jsem s chutí ulehnul
a z jejího nitra
se linula píseň
pradávné chvíle
píseň žáru vína a nahoty
měděného věku...
Autor enigman, 07.02.2014
Přečteno 352x
Tipy 17
Poslední tipující: jitoush, aravara, střelkyně1, Amonasr, Jana B., CoT, La Ragazza con Bandiere Ceche, poeta, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dovedeš obklopit úžasnou krásou:-)

07.02.2014 20:22:41 | střelkyně1

máš to v hlavě krásně seřazené. dent de lion.

07.02.2014 11:15:18 | CoT

Mystická nádhera... :)

07.02.2014 09:09:06 | La Ragazza con Bandiere Ceche

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí