Na stavidle

Na stavidle

Anotace: ...studená atmosféra na kraji rybníka:-)...

 

Sedím na zpráchnivělým stavidle

holými zády k větru (nefouká)

odrážím zrak od plešaté hladiny

-nebe v nebi-

Člověku to připomíná

že nic není moc vysoko…

 

Sleduji rekreanty na protějším břehu

-zdánliví šejkové bohatí-

hrabou se v zemi

a do banku vodní rulety

vhazují stále nesmyslnější částky

jeden se dokonce celej sesypal

-do slova a do bahna-

Opět si říkám

že nic není moc vysoko…

 

Hele! kamínek…

-žbluňk-

…a je z tebe podvodník! (nedobrovolný)

Blíží se zima

…a s ní i zamrzlé hladiny

copak asi podvodníci dělají

když jim na hladině stojí led?

-musí se přece občas nadechnout-

To už nechám na přírodě

Vždyť ona sama nejlíp ví

že nic nemůže být moc vysoko…

 

Autor GiovaniDaVinci, 27.10.2015
Přečteno 362x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, Amonasr, Nikita44, Kett, Helen Zaurak, Aida, Akrij8
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně barvité - úplně mě to vtáhlo do situace. A plešatá hladina je prima metafora :-) ST

28.10.2015 13:18:35 | Amonasr

Děkuji:-)

28.10.2015 15:37:07 | GiovaniDaVinci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí