obzor byl plochý...

obzor byl plochý...

Anotace: a rovný jako vodováha...

byla záhadně hezká
pánovitého vzhledu
těšila se dobrému zdraví
měla bohaté příjmy
a dvě prvotřídní sídla

nahodilý pozorovatel
nakloněný k ukvapenému soudu
by si řekl
šťastná to žena
a mohla to být pravda
jenže v tomhle případě
se v její Rajské zahradě
na záhonku povaloval list
a v jejím duchovním špenátu
skřípalo zrnko písku

celé to požehnání
rušila skutečnost
že čistý vzduch kazila přítomnost
muže jako já
jemuž kouká z oka
řada nekalých kousků
padouch co krájí chleba vývrtkou
vynálezce ananasové bomby
s cibulákem na hlavě
co studuje knihu
Oslí mystérie

mimochodem
znáte tu starou legendu
jak dostat osla ze stromu na zem?
nejdřív ho musíte naučit
jak nebýt oslem

pleskla se do čela
rukou ozdobenou četnými šperky
a na okamžik pozvedla oči k nebi
jako by tam snad v tu chvíli
uviděla kohosi s ušima
přeji si abyste neotvíral ústa
když s vámi mluvím
už jste vyplnil daň z příjmu?

vytřeštil jsem oči
jako kdybych objevil mola
v rouše kajícném
osel a daně
jsou totiž takřka jediné věci
které mne dokáží vzrušit
a už už jsem se chtěl rozhovořit
když mne zarazila vzletným gestem

slyšela jsem
že tento svět není
každému podle gusta
kde se takové myšlenky berou?
je snad někde jiný svět
který by se pozdával víc?

milá Brincke
umím si představit taková místa
stejně jako akvarijní rybičky v ložnici
ale i když můžete mít
všechny potřebné předpoklady
zrealizovat je
je zatím naprosto nemožné
Autor enigman, 31.03.2016
Přečteno 365x
Tipy 37
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, MARKO, Amonasr, jitoush, Pamína, knihomolka, bogen, Malá mořská víla, zdenka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lidé změnit nejdou, ale jde ovlivnit jejich vnímání...nikdy nic není podle gusta všech a to je dobře... můžeme vnímat a dívat se...

30.04.2016 01:34:45 | zelená víla

ráj je rovina a nebyla tam ani potopa světa

31.03.2016 14:32:33 | Petbab

páč vytáhli špunt...

01.04.2016 12:13:18 | enigman

což je škoda

31.03.2016 09:40:02 | Luky-33

že to Da Vinci a jiní nevyřešili...

01.04.2016 12:12:25 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí