tónem...

tónem...

k bubnům
flétně i zvonkům
ruce mé padají
a hrají ladně a hlasitě
abych potěšil srdce tvé
z prastarých věků
jak být jemný a pokorný
od úsvitu
do hluboké noci
s úctou se věnovat práci
bez touhy po ovoci

v hedvábné róbě
čistá a jasná
s kšticí divoce vlající
obdařená latentní silou cesty
tak hluboká
jen stěží k pochopení
obezřelá jako ten
kdo v zimě přechází řeku
nevyzpytatelná
jako tající tříšť ledu
všeobsáhlá
jako širé údolí
ta jenž je schopná
zkalené klidem čistit
klidné pohybem vzrušit
ta jenž v sobě chrání tao
řádu vesmírného

chci-li květiny časné
i plody pozdního léta
chci-li vůni a chuť
chci-li co výživnost má
chci-li zem i nebe
ve zvuk jediný vměstnat
tvým srdcem
jím vše je už řečeno
Autor enigman, 06.12.2017
Přečteno 346x
Tipy 21
Poslední tipující: Amonasr, Ruda Štola, bogen, Iva Husárková, Jort, Romana Šamanka Ladyloba, Dreamy, Anděl, Frr, jitoush, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...trochu jsem se polekal těch bubínků a píšťalek...zvonky to zachránily...

07.12.2017 10:21:01 | Jort

Krásné...

06.12.2017 20:54:33 | Anděl

v jediném tónu soutoku dvou řek, než vlijou se do moře...

06.12.2017 19:12:19 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí