zaobzor...

zaobzor...

proplouval jsem pustým mořem
plným zachmuřených tváří
ztracených existencí
pasáků kurtizán
i prodejců encyklopedií
a dusivým vzduchem
jakoby člověk žil v tlamě velblouda
co právě vykouřil bulharský doutník

na malý okamžik jsem neodolal
a popohnán chtíčem
dojednal jsem si jednu v koženém hávu
o moření prádla ve třináctém století
když mi kdosi poklepal na rameno

otočil jsem se a zíral na dívku
která vypadala chladně a potěšeně
z čiré dobré vůle
jako tekutina o níž víte
že uhasí jakoukoliv žízeň kterou pocítíte

oči jako sněžítka
a já si pomyslel
že kdybych se do nich díval dost dlouho
uvidím krajinu kde se zrodila
dávno předtím
než se stvořil svět

vzápětí stvořila otázku
co budete dělat pane až slunce vyhasne?

nejspíš zavolám stěhováky a začnu balit

tak to máte kliku i s dveřmi
jsem biodesignérka

co to znamená?

mohu vytvořit pozitivní virus
co požírá strach i vztek
ze kterých se stane písek

no a?

pak spustím další co požírá písek

ještě řekněte že z toho vypálíme cihly a můžeme stavět

inu to zrovna ne
z písku se přetvoří na půdu a vodu
a k tomu z odpadu udělá atmosféru

co to má se mnou společného?

byl jste vybrán jako vhodný kandidát na osídlení nové země

vy máte nějakou turbínu?
co když dopadnu jako rakvička ve ždímačce

naroubujeme váš genový kód
na hostitelskou buňku
a bude z vás nový originál

myslíte něco jako Molotovův koktejl
co se protřepe a zamíchá
jak budu vypadat
a co tam budeme dělat

podívejte se na mě

nevypadala vůbec špatně
vlastně vypadala úchvatně
mám trochu slabost pro něžné doteky
chichotání hovory o módě i brazilské telenovely
ale to nám v rozmnožování nepomůže

nebuďte hloupý
samozřejmě že budete mužem
dokonce velmi dobře obdařeným

to nezní špatně
budu mít atletická lýtka
a úsměv horseboye
kam by se zaparkovala dodávka?

nejenom to
usmála se potutelně
nechte se překvapit příteli
a na to ostatní přijdeme společně
Autor enigman, 31.01.2021
Přečteno 179x
Tipy 20
Poslední tipující: Marcella, Amonasr, Marten, Iva Husárková, Dreamy, Neegoista88, piťura, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... kde ty bereš všechny ty ženy :-) ...
... o kterých píšeš ...
... nebo máš svou stálici ...

03.02.2021 23:59:20 | Marcella

...hlavně na to nebýt sám. :)

01.02.2021 02:51:37 | Dreamy

stará dobrá enigmanovská poezie ,)

31.01.2021 20:00:45 | xoxoxo

to byl koncert:-)

31.01.2021 19:07:29 | piťura

Teda za obzorem se dějí věci ..

31.01.2021 18:25:55 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí