Defenestrace sem tam trpí závratí

Defenestrace sem tam trpí závratí

Anotace: ...

 

Dech mrznoucí na rtech tak neupřímně

že by to neprošlo v žádné hře

natožpak komedii

možná tak tragikomedii života. 

 

Chce se mi nedělat nic

akorát tak sledovat pomalu blednoucí kroky

tvé přítomnosti vyhozené z kdysi průhledných oken

a padající do hnijícího listí

zapište to prosím pod názvem podzimní defenestrace

a já budu upíjet z hrnku příliš pozdě probuzený čaj

černý jako noc kdy ses vrátil

jako vítr táhnoucí do prázdné místnosti.

A rám mlátící do noci jako zvonění na kostele.

 

A mně se chce nedělat nic

než ošetřovat pořezaný den zraněný střepy oken

té noci kdy tě vyhodili

a zapomněli za tebou zavřít. 

Autor Elisa K., 10.10.2014
Přečteno 312x
Tipy 19
Poslední tipující: básněnka, Pamína, terezčinapřezdívka, Amonasr, jitoush, aravara, Aida, Akrij8, Jort, AndreaM, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle defenestrace mi vzala dech...

12.10.2014 10:02:12 | básněnka

...a půdu pod nohama?

12.10.2014 10:03:42 | Elisa K.

ne jsem zemský znamení..to se jen tak neztrácí...
blednoucí kroky zahnal strach
a okna
leží na marách
mráz štípe v podzimu aster
je pozdě dát si čaj
je pozdě na cokoli
vzdala jsem se čar...

12.10.2014 10:06:48 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí