Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 6 záznamů. Zobrazuji 1-6.

Soumrak nad hotovostní platbou Publikoval(a): Redneck | Úvahy » Politické

Souhlasím, protože jakékoliv omezování možností (třeba způsobů jak platit) znamená omezování svobody. Kvůli pár zločincům či teroristům, co hotovost jako anonymní používají k nekalým účelům, nezrušíme hotovost pro všechny lidi. (Když někoho zapíchne žárlivá žena doma kuchyňským nožem, zakážeme používání ostrých nástrojů všem ženám a navěky? Absurdní?) A když vyhraje jedna možnost, jak platit, jistě někdo "mocichtivý" přijde na tisíc způsobů, jak "monopolizaci" zneužít vůči lidem. Takhle začíná totalita, byrokracie a buzerace, ne svoboda.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kanada-konvoj-protesty-nouzovy-zakon-justin-trudeau.A220215_091101_zahranicni_kha


Ale totalitní záměry už se ukazují i v Česku třeba v tom, jak se stát snaží roky zničit Českou poštu, která platit hotovostí stále umožnuje. Další vyhozený ředitel a nový "krizový manažer", který jí "má zachránit"(haha:-) a povinné zavedení datových schránek pro podnikatele atd. a brzy i pro všechny občany. Neboli snaha vlády o digitalizaci bude znamenat nepotřebnost úředních poštovních služeb(ze zákona dnes daných) a tím i přivedení Pošty k následnému zrušení.

20.03.2023 15:28:10 | Lighterreagovat

Soumrak nad hotovostní platbou Publikoval(a): Redneck | Úvahy » Politické

Raději bych tam viděl proč ještě jsou vůbec peníze. Je asi jedno jakým způsobem se platí, důležité je to, co se z těch informací dá vyčíst a kdo to zneužívá. Je zde použito plno věcí, co s tématem nesouvisí jako to, že je země kulatá a že Čína je na východě, proč to tam vůbec je? .) Dnes jsem měl k snídani chleba s marmeládou, tak proto je rubl slabší? .)

18.03.2023 10:03:55 | reagovat

Soumrak nad hotovostní platbou Publikoval(a): Redneck | Úvahy » Politické

Liberál, nebo libertarián?
No, každopádně anonym, osočující jen tak, jak mu zrovna klesla hladinka v krvi, celou skupinu z komunistického myšlení.

17.03.2023 21:21:07 | reagovat

Kdo jsou to preppeři Publikoval(a): Redneck | Ostatní » Akční, detektivní, dobrodružné, válečné

Hlavně prepperky se nám teď vybarvují, vyprsují, vys..
Stláskají v tentu polévku z pytlíčku, užíznou (je to dle MUDr.Honzáka) kus větve bovijákem na ohýnek, zavrní ve spacáku, pobalí a jdou kasírovat reklamní proprebendičky dál.

16.03.2023 12:17:40 | lesan-3reagovat

Dopingem k vítězství Publikoval(a): Redneck | Ostatní » Ostatní

Autor prokazuje odborný pohled a hloubku znalosti v téma textu.
Přidat lze jen zlom, kterému se sveřepě bránil Avery Brundage - předseda MOV, někdy okolo r.1960 (Památný běžec Abebe Bikila, běžící maraton bos, neměl na tretry). Brundage byl zatlačen, ne poražen, zvítězily prachy, sledovanost a obecný zájem sport rozšířit po všech světadílech.
Abych odlehčil- silniční cyklistika okolo r.´70, jezdilo se na alkohol, rozšiřuje cévní řečiště. Na závodních saních a bobech se pokoušelo nahřívání skluznic. V bazénovém plavání nastoupily téměř celotělové plavky, ty "obyčejné" (briské) tehdy stály 10-12TKč, co stály americké nemám tucha. Prakticky ve všech sportech rozhoduje materiál (statisíce za sezonu, třeba triatlon).
Pohled na tehdejší představy A.Brundage, tedy amatérské pojetí sportu po práci, je dávno faux pas.
Díváme se na roboty a gladiátorské hry. Třeba biathlon, první flek 15TEur. Nejde o závist, prostě je to nepsaný trend společností akceptovaný, medaile, reklama, bussines. Prostě to tak je.
Problém Rusů byl sekundární smysl dopingu, tedy především Meldonia, preparátu vojenství za účelem... Ale tedy i delšího povídání.
Konec konců vše řekl již klasik: "Hrajem si na pravidla a deska přeskočí, přeskočí, přeskočí" (K.Kryl)

12.12.2022 21:04:06 | lesan-3reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí