Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 7 záznamů. Zobrazuji 1-7.

Humanizmus Publikoval(a): RoSzomak | Úvahy » Ze života

Já si naopak myslím, že Bůh je! Svět je krásný, plný nádherných věcí a plný života. Ano, některé věci mohou vzniknout vývojem, ale láska nikdy. Z hmoty nemůže přijít láska, srdce nebo duše. To jsou věci daleko vyšší. Bůh stvořil tento svět a neučinil tak proto, aby ses nenáviděl nebo nenáviděl lidi okolo sebe, ale proto, abys milovat a užíval si života naplno. Proč hledáš na životě jen to špatné? Hledej to dobré, hledej to krásné. Jestliže sám budeš špatným, kdo se může změnit k lepšímu? Vlastním příkladem dáváme největší vzor.

S požehnáním

06.05.2007 11:15:00 | Hippyreagovat

Úvaha o "laske" cez net Publikoval(a): RoSzomak | Úvahy » Láska

Když sem viděla nadpis úvahy, hned sem si to musela přečíst. Nad tímto tématem už totiž dost dlouhou dobu přemýšlím. Může existovat láska přes internet? Já nevím, ale myslím, že to co cítím, není jen obyčejné "absolutní" přátelství :)

13.04.2007 22:49:00 | Linilyreagovat

Amerika Publikoval(a): RoSzomak | Povídky » Humor

O ničem.

07.12.2006 01:01:00 | Chocholoušekreagovat

Amerika Publikoval(a): RoSzomak | Povídky » Humor

dobrý chlape

05.12.2006 14:40:00 | Sylfaenreagovat

Moj pohlad na smrť Publikoval(a): RoSzomak | Úvahy » Ze života

Děkuji za komentář...

A teď k tvému dílu... Ano, není život bez smrti, je to běžné "zakončení" života, nebo jen cesta dál, kdo ví. Já osobně v posmrtný život nevěřím, myslím, že až zemřu, budu jen ležet, práchnivět a snít. Asi o není krásné, ale je to moje představa. A představy přece nemusí být krásné. Ale více mně zaujala myšlenka, že smrt je srovnávána se zlem. Ale smrt přece není zlá. Je jen běžná. Je všude. Při každém jediném nádechu člověka tolik živočichů, rostlin, lidí (ano, odděluji je od živočichů, ač to není úplně správné a v mé mysli jsou na stejné úrovni, ale pro ostatní být nemusí, nechci se tedy nikoho dotknout) na celém světě zemře. A je to zlo? Ne, je to koloběh, z těla se stane potrava, z potravy plod, z plodu tělo... A znova. A teď se musíme otázat, zda tohla je ona zmiňovaná reinkarnace. Ale kde se pak ztrácí duše? Asi ji pohltí země. Třeba myšlenka živé Země, Gaia, není vůbec špatná, má krásnou myšlenku a zajímavé vysvětlení. Ale je to pravda? Proč? A jsme zase u otázky. Já mám pocit, že lidé si vymysleli otázky, aby se měli za čím hnát. Pokaždé, když najdeme na jednu z otázek odpověď, objeví se nová, nečekaná. A stále. Skoro jako se smrtí. Myslím, že jediná možnost, jek to zjistit je umřít, ale kdo by riskoval, že pak vážně nic není, jen to práchnivění?

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale tohle téma mne opravdu zajímá a jsem ráda, když mi každý vysvětlí jeho názor a myšlenku, tak pevně věřím, že i ty budeš rád, když se dozvíš můj názor..

04.12.2006 22:37:00 | Angelonreagovat

Moj pohlad na smrť Publikoval(a): RoSzomak | Úvahy » Ze života

Když jsem četl Vaší reflexivní, tak trochu i zajímavou úvahu, přišlo mi až nemístné a trochu i nedůstojné sdělit tu do éteru, že "duše" je výmyslem filosofů,které pak srovnáváte s "běžnými" lidmi, skoro spodinou a nuzáky, což mě zvedlo ze židle. Je to otázka toho, na co kdo věří, a jak čemu kdo věří. Jestli Vás zajímá něco o "duši", přečtěte si raději něco vážnějšího, abyste nahlédl filosofii. Třeba bych Vám doporučil Platóna, jeho Ústavu, konkétně 10. knihu a její závěr, kde se o "duši" a problematice "metempsychosis", tedy převtělení duše do jiné, jak vy píšete schránky, dozvíte více.

03.12.2006 23:23:00 | A.N.D.Y.reagovat

Bitka o pevnosť Asutetas Publikoval(a): RoSzomak | Povídky » Fantasy

Zdravím nového autora. Vcelku zajímavá povídka, nechal jsem ji projít syntaktickou kontrolou a ta opravdu žádné větší chyby nenašla, pouze jsem opravil pár typografických drobností, ovšem co se týče například interpunkce, tu ve slovenštině nedokážu posoudit, sice se mi zdálo, že bych někde pár čárek přidal, ale nebyl jsem si jistý, tak jsem to nechal, jak to bylo. Ty časy, kdy jsem do slovenštiny lokalizoval software naší firmy, jsou nenávratně pryč, takže se už dnes na slovenský pravopis necítím.

03.12.2006 22:34:00 | Pavel D. F.reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí