Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 23 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Moderní slovník aneb jak jsme si zprasili vlastní jazyk Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Podle mě je to kombinace dekultivace společnosti a přetvářky. Přetvářka je teda v kurzu ve střední a vyšší společenské vrstvě hodně:-)

Už jako dítě jsem v tom měla chaos. Rodiče mi předávali určité hodnoty a rozvíjející se kapitalistická společnost pod taktovkou Klause a podobných expertů a úctyhodných vzorů mi říkala, že všechny hodnoty jsou dávno přežité a kdo je ctí, tak je blbej. Přemýšlela jsem a přemýšlela a řekla jsem si, že raději zůstanu v očích mnoha mocných blbá. Od dětství postupně v televizních zprávách slýchám - na školství nejsou peníze, na zdravotnictví nejsou peníze, na kulturu nejsou peníze, na opravu silnic a železnice nejsou peníze, zemědělství je ztrátové apod. - a jaké je tedy východisko? Mám se odstřelit, protože jako občan jsem pro stát příliš nákladná? :-)

To video George Carlina je moc hezký. Děkuju za odkaz. Hlášky typu: "unwilling sperm recipient" :-)) Měl to srovnaný v hlavě.

Víš, já chápu, že dochází k určitému posunu významu slov v čase, že některá slova získávají pejorativní přídech. Idiot byl původně taky jen lékařský termín, že? Taky chápu to, že každý jsme na různá slova a označení různě citlivý. Ale zase nejsem příznivec toho, aby se všechno zaobalovalo do deseti vrstev. Nechci nikoho zbytečně urážet, ale nazývat věci pravými jmény je očistné. Je-li někdo zloděj, tak ho přeci nebudu titulovat jako člověk s "chvilkovou přivlastňovací poruchou" a tak. Asi přeci jen jde najít kompromis mezi jasným vyjadřováním svých názorů a postojů a určitou mírou slušnosti a ohleduplnosti k druhým. Konec vylévání si srdce.
Díky za sdílení:-)

22.12.2012 12:09:16 | Kyškareagovat

Moderní slovník aneb jak jsme si zprasili vlastní jazyk Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Pseudoslušnost. Pseudotolerance. Pseudovzdělanost. Patent na rozum. Snaha se zalíbit. Plané řeči. Individualismus. Image, hlavně budovat image. A vztahy oboustranně bez citů, hlavně, že vybijeme své sexuální touhy.

Napsal jsi to dobře. Díky za tvé postřehy o jazyce. Je nad čím se zamyslet. Degenerace není dobrá. Nebo snad existuje pozitivní degenerace? :-))

21.12.2012 08:51:02 | Kyškareagovat

Tak nám střelili Klause, paní Müllerová Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Před chvilkou jsem narazil na pěkný citát George B. Shawa: "Inteligentní člověk ví, že polovina informací, které čte, slyší v médiích, jsou lži. A jen velmi inteligentní člověk ví, která polovina to je.“

03.10.2012 08:44:19 | Aťanreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Kenny,to je adept.až ho zase zabijou,parchanti,stejně ožije.

03.06.2012 16:42:18 | Marconereagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

S tou úrovní by to mohla být pravda. Že by si hlupák uměl vybrat, co je pro něj správné- na tom asi něco bude. Mě jde spíš o to, že lidi, kteří zvládnou počítat a vědí, kdo je prezident ještě nemusí vědět, která strana je pro ně ta správná. (a soudím tak ze sebe)
Kdybych to měl hodně zjednodušit: tak malé vzdělání => malý příjem => volím KSČM a ČSSD. Ale ne nechám to bejt. Já tak nějak chápu o co jde Aťanovi i jsem pochopil, co si myslí Bear. A nebudu to rozviřovat. :-) (stačí co komentuju jinde)

29.05.2012 19:45:47 | ewonreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Přímé demokracii se daří tam, kde obyvatelstvo už dosáhlo na určitou úroveň - např. Švýcarsko. Několik jednoduchých otázek ve volební místnosti, nic složitého, natož diskriminačního. Tato vyčleněná skupina "nevoličů" by kupodivu vydělala nejvíc. Míň rozkradených miliard pomůže financovat sociální programy, vzdělání, zdravotnictví, služby.

29.05.2012 19:32:08 | Aťanreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

i když to chápu částečně jako vtip s tím násobením. Přípouštím, že jsou lidi, kteří nezvládnou 3x4, mají pak být zbaveni práva volit? Co ale hůř, jsou lidi, kteří to zvládnou, ale stejně si zvolí blbce. On asi kdyby existoval jednoduchý filtr, tak ho stačí jen užít...
Já z těch všech demonstrací jsem tak nějak naučenej právě pro přímou demokracii (to je ta občanská společnost... teoreticky :) ), jenže ta praxe... (což je potom ten vtip se sopkou).
(a radši na to nereagujte, jen jsem si musel ulevit :-) )

29.05.2012 18:03:01 | ewonreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

:-)) něco jako dilema vejce - slepice

každopádně jsme v řiti

29.05.2012 15:20:23 | Aťanreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Karel Janeček měl zajímavou myšlenku, že volič by měl lehounkou zkouškou potvrdit svéprávnost, než hodí volební lístek do urny. Třeba kolik je 3x4, nebo jestli máme za prezidenta krtečka či Klause. Vrahové a odsouzení za korupci by měli peška. (odsouzených vrahů je nelogicky daleko víc)

29.05.2012 12:53:34 | Aťanreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

:-))) dík, že si vzal v potaz můj korektorskej zásah. číst ten blog zatím nebudu.

29.05.2012 12:53:25 | ewonreagovat

Vox populi, vox dei Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ostatní

Jakla snad ani řešit nechci- i když myslím, že to je ten co se chyt s Hnízdilem. A z opice se tuším nevyvinul ten druhej myslím, že Hájek, za což dostal od sysifů zlatej balvan.

Snad ani nechci rozviřovat nějakou ultra velkou debatu. (což obvykle dělám). Ty považuješ přímou demokracii za chybu? (vida jak jsem to řek stručně :-) )

29.05.2012 09:25:45 | ewonreagovat

Odpověď bábě Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ze života

Harry tak jsem tady (někdo slaboduchý :-)

Beare napsal jsi to myslím výstižně.

Já sice v posmrtný život věřím.(ani nevím od kdy a kde jsem se k tomu dopracovala)ale ne na 100 procent.U mě je to berlička,pomohlo mi to přestat mít strach ze smrti a mám v tom SVOJI subjektivní logiku-že se tu na Zemi učíme jeden od druhého a problémy a překážky nás posilují,když chceme a na to jeden život je málo.
Ale nemyslím si,že "když se teď za cokoliv zpráskám bičem,přijdu za to pak do nebe" a nebo mě čeká nějaká odměna.Beru to jen jako koloběh životů,dokud člověk nebude čistý
.
Jinak se snažím žít reálně,potýkám se s problémy,názory i radostmi,před ničím nezavírám oči, někdy se trochu zasním když potřebuju natankovat,atd.Prostě "normální" život :-)

Jak je to doopravdy,po smrti-před smrtí-nemám tušení.
Tak v nejhorším čau v jiný dimenzi :-)

Ale tvá úvaha se mi líbí,oponovat není proč.

11.01.2012 14:25:33 | Ivreagovat

Odpověď bábě Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ze života

Strejdo moh´ bych napsat spoustu canců, který by ale jen poptvrzovaly že argumentovat metafyzičnem je v našem reálném světě ... konina ...

... jo, ... podepisuji níže uvedené :

" ... vkládat svůj život do rukou něčeho, co zjistím po smrti… může jenom mamlas. ... "

A tenhle výrok beru bez výhrad jako programové prohlášení nás, ... realistických skeptiků ... :-) .. :-)

*******************************************************************************************

asi jsem tě moc nepotěšil,
protože určitě očekáváš "ohnivou oponenturu " zastánců nepodložených magor-teoriíí

***- .. ale snad ještě někdo slaboduchý přijde - a já si taky přisadím ...

29.11.2011 15:27:38 | HarryHHreagovat

Odpověď bábě Publikoval(a): Bipolar Bear | Úvahy » Ze života

To je fajn,tak jsem to i myslela :-)

11.01.2012 17:07:27 | Ivreagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí