Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 18 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Vstávej Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Když píšeš od srdce, vypadá to k světu. A tvoje srdce...? No, to je zřejmě kapitola sama pro sebe... (Rozhodně je dobré a zbytečně nejisté - toliko vím)

31.03.2008 12:24:00 | Lisa.Ginmireagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Jojo. No, už jsi mi to ve škole vlastně říkala. Zrovna se jdu zeptat rodičů, zda mohu. Snad jo. Moc ráda bych Vás viděla. Všichni mi vykládají, jak jste úžasní. ;-) Tak si vás přece nemůžu nechat ujít, ne? ;o)Takový nekulturní barbar nejsem. :o) Já kulturu celkem ráda. ;o)

26.03.2008 19:49:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

To mě těší. S tebou se taky moc dobře povídá, Potuško naše. Už jsem tě ale nesmírně dlouho neviděla. Měli bychom vymyslet nějakou vztahy utužující sešlost. Ostatně, Largee měla teďka narozky... ;o) Ale ty vlastně taky. No, vidíš to. Ani jsem ti ještě nepopřála. Tak všechno nejlepší, sluníčko naše. :o)

24.03.2008 17:38:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Jo, i to by stačilo. Proto říkám, že je to až hodně těch deset. ;o)Ale ono ani tak nezáleží na kvantitě jako na kvalitě. Ovšem domnívám se, že u těchto lidí právě ta kvalita je. Jak kdysi kdosi řekl nebo možná napsal, no, nevím ani, kdo to byl, ale to je nepodstatné: "Štěstí znamená moct žít pro někoho, pro koho bychom byli ochotni umírat." ;o)

No a o své inteligenci bych se radši nevyjadřovala... :o)I když - každý je přece geniální, akorát u někoho se to dosud neprojevilo. :o)To je můj oblíbený "citát". Vlastnohlavně jsem jej vymyslela pro útěchu nadměrně inteligentních lidí nechápajících blbost druhých a teď se tu cituji. ;o)No, vlastně proč by člověk nemohl citovat sebe, že? Každým okamžikem se měníme a tudíž se stáváme jiným člověkem. Proč bychom se tedy nemohli citovat? ;o) Ale to zacházím do příliš filozofických úvah o ničem. Tak radši končím. ;o)

23.03.2008 00:02:00 | Murielreagovat

Proč, tati? Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Já Tě mám taky moc ráda, Potuško naše nejpotuščejší. ;o)

20.03.2008 16:48:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Já vím, že se tím ze světa nesmažeš. Jenom jsem si myslela, že už bych aspoň nepřekážela tady a nebyla tu navíc... Teď si ale už myslím něco zcela jiného. :o) A to něco je, že mám minimálně deset lidí, pro něž má cenu žít. To je dost, že ano? ;o) A tito lidí by byli smutní, kdybych se zabila... No, ostatně, proč se zabíjet? Je to zbabělost. Lepší je přetrpět nějaké ty tragické chvilky a pak bude zase dobře. :o) ... Zabila bych se jenom v případě, že bych tak svůj život položila za život někoho jiného, na kom by mi záleželo nebo tak něco. Já teda na životě tak moc nelpím... bude zase další.;o) Ale proč končit tak rychle jeden, který můžeme trávit v tak super společnosti? ;o) A navíc, co nezvládneš v tomhle životě, vrátí se ti v dalším a budeš to muset zvládnout pak... No, takže to není jen zbabělost, je to taky hloupost. A jsem snad hloupá a zbabělá? ;o) Já si tedy myslím, že ne... ale víš, že občas trpím různými utkvělými představami.:o)

20.03.2008 16:46:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Neboj. Byla to blbost. Navíc mě k tomu vedly pohnutky, o nichž jsem se později dozvěděla, že byly mylné. Prostě jsem musela za něčím hledat něco jiného... Jen o pár dní později jsem se dozvěděla, jak to bylo doopravdy... No, další týden na to jsem pak vymyslela ještě horší variantu. Ze vzteku jsem si řekla, že se ale na truc nezabiju, aby si nikdo nemyslel, že jsem chudinka, která se lituje. Já jsem se totiž nelitovala. Jenom jsem měla dosud nepoznaný pocit, že jsem tu navíc a že se proto musím vymazat ze světa. No a pak z toho stvoření vypadlo něco moc milého a došlo mi, že se celou dobu oblbuju vlastní přebujelou fantazií a pak mě napadají černé myšlenky. No, on když někdo celé noci nespí a nic moc nejí, má k tomu pak o to silnější sklony... No a pak se to celé vyvíjelo už vlastně celkem harmonicky...;o)No, chce to myslet, ale ne ukvapeně. ;o)

19.03.2008 14:47:00 | Murielreagovat

Proč, tati? Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Jo, to máš pravdu. Věřím, že se ti s tím podaří něco udělat, protože jsi moc chytrá a šikovná. Budu ti držet palečky. ;o) Už by to chtělo, aby se k něčemu rozhoupali. Takhle se akorát trápí všichni kolem...

19.03.2008 14:28:00 | Murielreagovat

Opuštěná... Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Nechceš to zhudebnit? Četla jsem to asi čtyřikrát a od té doby si to pořád zpívám.:o)

19.03.2008 14:20:00 | Kethrinreagovat

Proč, tati? Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Jo, to chápu. Tak je to asi skoro všude. Naši si s námi taky kdysi hráli... U vás je to možná ještě horší. Naši se aspoň zas až tak moc nehádají mezi sebou. Jak je mamka nemocná, tak se taťka bojí na ní hlasitěji promluvit a radši se zajímá pouze o elektrárny a fyzikální pokusy. To mamka nadává na všechno a když něco udělá špatně ona, tak než by přiznala svou chybu, začne simulovat srdeční záchvat. Má všechny ty nemoci vlastně z psychiky, z toho, jak se pořád rozčiluje, vzteká a nadává... jeden už ani neví proč vlastně. Vadí jí úplně všechno. Ale to už tak bývá. Kdo ví, jak bychom se my chovali na jejich místech. Jak říkají indiáni: "Zkus ujít míli v mých mokasínech." Vem si, v jaké době a v jakém prostředí vyrůstali. Neměli takové štěstí jako my. Nemohli dělat tolik věcí, co můžeme my. Nemohli napsat e-mail kamarádům, když je dlouho neviděli. Nemohli se zabývat ničím jiným, než co bylo obvyklé. Podívej se na to i z jejich strany. Měli úplně jiné strarosti než my. Někdy mě až překvapuje, co všechno mamka považuje za naprosto nepřípustné a co naopak za naprosto běžné. Má úplně jiný žebříček hodnot než já. Já se teda ten její snažím respektovat, i když je to někdy dost těžké, když ona nerespektuje ten můj... Ale aspoň jim nezůstaneme do smrti na krku. :o) Příroda si to dobře vymyslela. :o) Vem si, kdybychom si s nimi dokonale rozuměli, jak by nás bolelo u srdce odcházet jednou z domova.:o) Ne, já vím, jaké máte doma starosti. Ale co s tím naděláš? (Dětma nezatopíš:o)) Musíš se na to podívat s nadhledem. Vem si, že jsou na světě lidé, kteří jsou na tom ještě mnohem hůř než ty nebo já. Teda já na tom zas až tak špatně nejsem. Teď zrovna si připadám celkem spokojeně (až na tu chřipku:o)). Důležité je, že máme lidi, které máme rádi a kteří mají rádi nás, jsme více méně zdraví (až na tu hlavu:o)), máme co jíst, kde bydlet a kde se vzdělávat... Ne? ;o)

27.02.2008 20:53:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Jo a ještě něco. Takhle povídka má naprosto báječný název. Takový logický. ;o) Teda ona je dobrá celá. Ale ten název se mi vyloženě líbí.;O)Stále totiž ještě naivně věřím na logiku. Sice mi to pořád někdo vyvrací, ale pořád ještě na ni naivně věřím... jako malé dítě na Ježíška. :o)

27.02.2008 20:21:00 | Murielreagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Ahoj, Potuško. Jo, rozhodně se nezabíjej. Byla by tě škoda.;o) Já jsem jednou měla moc špatnou náladu (teda víckrát, ale teď mluvím o jednom kokrétním případu:o)), měla jsem vlastně skoro depresi. Vůbec jsem nevěděla, co dál. A hrála jsem si z nožem a pak mě to najednou napadlo ... a než jsem si to rozmyslela, podžízla jsem si žíly. Když jsem uviděla tu krev, co z toho teče, probrala jsem se. Zavázala jsem si tu ruku a připadala si jako (s prominutím) úplný blbec. Pak mě napadlo, že bych tim asi dost ublížila lidem, kterým na mně záleží. A pak mi došlo, že takové lidi mám. A hrozně jsem si vynadala, že když něco dělám, tak před tím nejdřív nemyslím. Bylo by to strašně sobecký to udělat. Už kvůli tomu, že to vůbec nebylo třeba. Všechno bylo ve skutečnosti úplně jinak, než jsem si v tu chvíli myslela. Prostě zkratkovité ukvapené jednání. Když o tom pak člověk přemýšlí, připadá mu to jako největší blbost na světě. Na světě, který je přece strašně krásný a má cenu na něm žít. Někdo tu krásu nevidí. Já jsem jí ten večer taky neviděla. Ale to je jenom o tom, jak se na problém podíváš. Všechny překážky jsou v životě nikoliv proto, abychom se měli proč zabíjet nebo proč vztekat, ale proto abychom se prostřednictvím jejich překonávání něčemu naučili (ale to ty víš, naše moudrá Potuško). ... A navíc, máš nás. Ne? ;o)A my tě máme rádi, protože jsi naše nejúžasnější Potucha.;o) Žádnou úžasnější Potuchu už nemáme.:o)

27.02.2008 20:17:00 | Murielreagovat

Proč, tati? Publikoval(a): potuška | Básně » Ostatní

Co naděláš? Chápu, že vycházet s tvým otcem asi nemůže být právě jednoduché. Já nevím a ani nedokážu odhadnout, co se mezi vámi změnilo, ale jsem nesmírně ráda, že ty k němu necítíš nenávist. Nenávidět někoho, je to nejhorší, co můžeš sama sobě udělat (možná je to stejně hrozné, jako bát se někoho). Nesnesla bych, kdyby ses měla takhle ničit i ty...

13.01.2008 16:33:00 | Lisa.Ginmireagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Jsi silná. (Jen moc síly vydáváš a málo přijímáš, ale to ty víš). Na život si rozhodně nesahej, Miší maminka by ti o tom mohla říci pár věcí, které by se ti určitě nezamlouvaly (jestli budeš mít příležitost, promluv si s ní o tom někdy) A kromě toho... mrtvoly jsou špatní doktoři ;-)

11.01.2008 19:29:00 | Lisa.Ginmireagovat

Bez života nelze žít Publikoval(a): potuška | Povídky » Ze života

Každý máme svůj bol, někdo víc někdo méně.Hlavně neříkej ani nemysli na sebevraždu, je to trapná srabárna, takže jestli nechceš aby si tě lidi pamatovali jako ubohého slabocha a sobce tak na to nemysli.To neříkám z arogance, nebo přechytralosti ale takhle se odporoučel můj partner a je to jen o sobecství té "chudinky" neřeknu když je někdo nemocný, tak to je něco jiného. Jinak docela hezky napsané :o)

05.01.2008 18:42:00 | Jahudkkareagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí