Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 33 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Život je dar a můj je tím tvým Publikoval(a): Hérakleitos | Básně » Láska

A já jsem na tom stejně jako Culikatá. :)

29.01.2013 11:34:36 | Sýkorka07reagovat

kradééé-me všichni... Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Ze života

...mě taky ne. Jestli znáš Babiše, tak on přesně popsal, kdy se korumpovalo za statisíce, kdy za milóny, a od kdy už za miliardy. Jemu věřím, protože byl u těch machinací přítomen, ...ale začal mluvit.

Poslanci nám budou říkat, že máme šetřit? Že jsme si to prožrali? :-)))

26.03.2012 17:07:45 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Jo, přesně tak... ale neházej flintu do žita, ještě není všem dnům konec, je tu šance jak jim zatopit.

1. Sežeň si někde RESPEKT č. 13. - na str. 19 je článek "Čekání na trest", podtitulek: Bankéři jsou vinni. Jedná se o zdroj (skoro)celosvětové finanční krize z r. 2008 z Wall Streetu, je uvedeno 25 jmen, ví se o jejich nasysleném majetku, počítá se s jejich trestní odpovědností.

2. Island před třemi roky požádal norskou finanční vyšetřovatelku Evu Joly (pracující ve Francii), která se již v různých finančních kauzách osvědčila, ...pomohla jim vybrat finanční vyšetřovatele. Ti pracují na závažných případech dodnes. Zodpovědní za krizi musí před soud, jeden z nich už je ve vězení, další tři se právě před soudem potí, islandský premiér s nimi. V hledáčku je asi 80 - 90 dalších, také na ně dojde řada.

3. Mám tu zkušenost, že až to rupne v zahraničí, půjdou si sednout za katr o ti naši zločinci. Tedy doufám. :-) Švýcaři nám s tím prý pomůžou, odkryjí jejich účty, jen co se najde první vyšetřovatel-odvážlivec, který si o ně řekne. Měly by to odskákat horní patra, a tady už přestává veškerá legrace...

26.03.2012 17:01:01 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Jóóó, to je úúúleva, když si na modru můžu konečně s někým pokecat o politice, už jsem začínal mít depku :-))

O tom, že se šetřit musí, na to je snadná odpověď - a kam ty ušetřené peníze přijdou? Rozkradou se. Psalo se o tom už loni v červnu:
http://www.novinky.cz/ekonomika/237061-stat-by-bez-korupce-usetril-40-az-100-miliard-a-nepotreboval-by-reformu-penzi.html

Mohli jsme tu mít klidně skandinávský model - sice vysoké daně, ale všechno pod veřejnou kontrolou, a tím pádem se lidem z daní všechno do koruny vrátí zpět. Ale já dám stovku, a vrátí se mi koruna... tak to se mi moc nelíbí. :-) Několikanásobně se uměle předraží veřejné zakázky, majitelé lobistických firem bydlí v Dubaji, a tady se lhostejnému obyvatelstvu přiškrtí úplně všechno.

26.03.2012 13:32:32 | Aťanreagovat

kradééé-me všichni... Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Ze života

Přesně tak, je to o systému, pravidlech, vymahatelnosti práva atd. Mám pocit, že kdyby Švýcaři měli zlodějský systém nastavený tak, jako jsme si ho v 90. letech nastavili za Klause my, tak už si dávno Švýcaři rozkradli i Alpy. Mít se dobře za každou cenu je běžná lidská vlastnost, ...a národ, který s touto vlastností nepočítá a špatně nastaví mantinely, blbě skončí.

26.03.2012 13:10:06 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Ani nevíš jak jsem rád, že se na Literu našel někdo s podobnými názory. Na modru se rozhlédni kolem sebe - je tu politicky stejně pusto, jako ve tvém bydlišti, škole, atd., no né?

Už se nesmíme nechat ukecat ani modrými, ani oranžovými, natož rudými - prostě stranická příslušnost už nehraje roli, musíme rozlišovat: čestný - nečestný, pravdomluvný - lhář, poctivec či zloděj? Tyhle vlastnosti jdou napříč politickým spektrem, ...a dokonce ještě nemáme vpořádku ani policii, ani státní zastupitelství. Právě probíhá nejen válka policajtů (BIS), ale také válka soudců. Držme palce těm poctivým a čestným, aby vyhráli... je to dost napínavý :-) (a taky tam jde o krk, mimo jiné)

26.03.2012 12:47:58 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Tak to máš pravdu, naprosto s tebou souhlasím. Sice bych o osobnostech věděl (které bych respektoval já), ale netuším, jestli by oni stáli o to, postavit se do čela českého davu, ...anebo když už by v tom čele byli, jak by na ně český dav reagoval.
Češi vynikají hlavně lhostejností k věcem veřejným, jak sám jsi toho osobně svědkem.

Ale co je podle mne naprosto nejdůležitější, snad se v tom oba shodneme i přes generační rozdíl, dnešní vládci musí pryč, a noví vládci musí mít nastaveny pravidla tak, aby nemohli krást jako ti dnešní. Nic nového se nemusí vymýšlet, ty recepty už existují - ať už je to zákon o prokázání původu příjmů a majetku, anebo naprostá likvidace bezejmenných akcií na doručitele, aby se mohl vyhledat vlastník firmy, atd. Nic nového, co by jinde už léta nefungovalo. Nelze donekonečna zvyšovat daně a ty pak rozkrást, to se musí zarazit co nejdřív. Proto je zapotřebí dostat do ulic co nejvíc lidí, elita má z jednotlivců jen srandu. Teď je to krásně vidět na případu odposlechů Béma a Janouška. Jestli znáš kauzu Rampula - Grygárek, to jsou stejní gauneři, podporující mafii.
http://atanova-zasuvka.blog.cz/1105/vite-jak-si-politici-zajistuji-beztrestnost

26.03.2012 12:15:05 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Sice jsem ti dal ST, ale mám zásadní výtku: sleduješ dění? Víš něco o protikorupčních organizacích? Víš že lidi tvého smýšlení se od loňska organizují čím dál víc? Ne? A čípak je to asi chyba?

Tady jsem se "sám" opravdu necítil:
http://www.liter.cz/reportaze-politicke-757284-cist

15. dubna tam budeme zas.

A tady ti nabízím zapojení do různých iniciativ, ...ledaže by tento tvůj článek byl jen formální prázdné plácnutí do vody:
http://www.liter.cz/uvahy-zivot-757697-cist

25.03.2012 16:11:08 | Aťanreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

dneska v menze tak náhodou jeden kámoš ve srandě říkal:
"stejně by to chtělo nějakou revoluci, nebo založit nějakou politickou stranu a taky si něco nakrást".
A už nevím, jestli já, nebo jeden kluk, který tam seděl říkal:
"ono je ještě z čeho krást?"
A on říkal:
"každoroční rozpočet je jeden bilion korun.." (což jsem samozřejmě nevěděl)

-
Myslím, že netušili, že jsem na té demonstraci byl ani, co si o věci myslím/nemyslím. :-)

22.03.2012 14:55:45 | ewonreagovat

Touha po změně. Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

nevím, jestli to teď dokážu napsat alespoň částečně srozumitelně...
k tvému psaní: msylím, že nejsi sám. Cítím to podobně. Aťan to cítí podobně. Myslím, že jsou i lidi, kteří mlčí, netipují a taky to cítí podobně. Ty co demonstrovali to taky cítili podobně (byť tam hraje roli to: pdívejte kolik nás tu je, no my přeci musíme být ti lepší v té majoritě lhostejnosti...).
Jenže to každý cítí tak trochu jinak. Někdo by chtěl to, jak to mají na Švýcarsku. Někdo by akorát nechtěl sociální reformy, které se ho dotýkají. Někdo by chtěl "pochytat ty lumpy".
No a mí "kamarádi z FB" tomu zkrátka nevěnovali pozornost. Jeden klučina, hondej, chytrej kluk novinář: pod Popelkův výrok chtěl bych rozpustit politické strany napsal: toby klidně moh napsat Kléma Gottwald.
Tj. abych to nekomplikoval. Všichni tak nějak toužíme, otázka je po čem a jak toho chceme dosáhnout.
Tohle je moje osobní zkušenost, okolí... to je cca 100-200 lidí.
Proč ale dole na Václaváku nebyla další demonstrace lidí, kterým není lhostejné, co se v zemi děje, kteří mají lepšího vůdce, lepší aparaturu, propracovanější program? Proč jich tam nebylo třeba 100 000?
Jak už jsem psal: na té demonstraci nebylo 10 000 000-10 000 lidí, něco z toho jsou děti a ti co nemůžou vstát z postele kvůli staří, absolutní ztrátě vůle nebo depresím. Stejně si ale troufne říct a zaokrouhlit:
99,9 % to prostě nechá plavat. (taky nechávám některý věci plavat, nevím o všech demonstracích, co byly, budou a taky po večerech nesepisuju, co bych dělal jako ministr školství nebo vnitra...) Jenže co potom s referendy v takto apatické společnosti?

Herakleite, byl bych rád, kdyby ti tu někdo chytřejší než já napsal něco pravdivého a povzbudivého, ale moc tomu nevěřím.

22.03.2012 14:51:44 | ewonreagovat

Bude se historie opakovat? Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

Na každém konci je hezké to, že přijde nový začátek. A i když konec světa, jak ho známe, může být dost nepříjemný, ten svět, který přijde potom, bude nejspíš o něco lepší.
A hlavně bych si vůbec nic nedělal ze všech analytiků, reportérů, ekonomů a dalších. Obzvlášť bych si dával hodně pozor na ty, kteří příliš často používají slova trh, rating, dluhy a podobně. Jednak jsou u nás dost cenzurováni ti, kteří mají na věc jiný názor - Stačí přepnout na německé kanály a najednou je vidět úplně jiný obraz světa, jednak většina těch chytráků nepředpověděla minulou krizi a tak netuší vůbec, co přijde dál a hlavně - oni prostě taky nevědí. Jen se dohadují a na základě indícií připomínajících čísla v lotynce se snaží předpovědět chování systému, který byl odjakživa o dost složitější než schopnost lidského mozku chápat souvislosti.
Takže, co bude příští rok, to nikdo neví. Rok to zřejmě přelomový bude a to především v tom, že se zase o něco víc odhalí, že král je nahý, zjistí se, že všichni ti ratingoví kouzelníci, ekonomové a tržní poradci jsou taky jenom lidé stejně hloupí a neschopní jako všichni ostatní. Nejspíš se zjistí, že existují i jiné způsoby, jak řídit státy a jak vést ekonomiku a ukáže se, že ta pověstná tržní síla některých států i firem jsou jen křikem paviána, který křičí o to víc, když se bojí.
A svět, který z tohoto zjistění vznikne, bude mít opět daleko do dokonalosti, ale snad alespoň trochu popostrčí lidstvo směrem k nějaké spravedlnosti.

17.10.2011 09:17:00 | Misantropreagovat

Bude se historie opakovat? Publikoval(a): Hérakleitos | Úvahy » Politické

po všech úvahách a stránkách co jsem napsal- říkám: nevim. :-)
Na jednu stranu je lidstvo nejmocnější jaký kdy bylo. Tj. myslím si, že není problém snížit bídu těch nejchudších. Máme úžasnou technologii, ale máme taky neuvěřitelně velkej talent nenávidět a vyrábět jaderný bomby.

15.10.2011 12:26:00 | ewonreagovat

Život je dar a můj je tím tvým Publikoval(a): Hérakleitos | Básně » Láska

Potěšení pro srdíčko a pohlazení pro dušičku... Děkuji... ST. ***

21.04.2010 13:32:00 | Pythonissa__reagovat

Život je dar a můj je tím tvým Publikoval(a): Hérakleitos | Básně » Láska

moc hezké.. krásná slova vepsal jsi..

20.04.2010 21:17:00 | zelená vílareagovat

Život je dar a můj je tím tvým Publikoval(a): Hérakleitos | Básně » Láska

láska se nebere,láska se dává ST

20.04.2010 18:23:00 | Divoženka1reagovat

Stránky: 1 [2] [3]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí