Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 23 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Hypoteční logika ČNB Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Raději agresivní národní banku, než finanční krizi horší, než musí být. Není otázkou, zdali se další finanční krize dočkáme, ale kdy. Levné hypotéky pro lidi, kteří je sotva splatí při malém úroku, je život na úkor celé naší spoečné ekonomiky a to je špatně. Pro úplnnost: já žádný byt nezdědil, nezdědím a jsem z chudšího prostředí.

13.12.2017 22:18:05 | Fíkreagovat

Co je to sdílená ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Zajímavý pohled, ale v případě odlišení sdílení od podnikání by musela fungovat každodenní důsledná kontrola a to je ten problém. Vše se dá rychle nepoctivci zneužít. A lidé navíc nesnáší jakékoliv kontrolování, považují je za šikanu, i když má smysl. Nechápou , že chrání právě je, přesně před těmi nepoctivci. Zákony jsou k ničemu, když je nikdo nekontroluje, aby se dodržovaly; dnes se tomu říká špatná vymahatelnost zákonů. Takže je legislativně snadnější ze všeho udělat podnikání. Ale šedá zona stále bude existovat, ta je věčná. :-)

24.11.2017 12:40:27 | Lighterreagovat

Co je to sdílená ekonomika Publikoval(a): jajv | Úvahy » Ostatní

Četl jsem včera a co k tomu... sdílená ekonomika je prostě in...v jisté míře tu byla vždycky, ale protože je zrovna in a internet usnadňuje komunikaci, tak je to prostě tak, jak to je.... problémy s tím nejsou jen tady, ale všude po světě a co s tím?
Vždycky budeš mít lidi, co jsou schopní prodat třeba i ledvinu, panenství, nebo koupěj ojetinu za 20, půl roku tím jezdí a pak jí střelej kamarádoj za 30 a ještě se tím v hospodě pochluběj... vždycky se najdou různí spekulanti a třeba pak i mafiáni... na to jsou zákony asi krátký...zakážeš jednu službu, vznikne jiná...snad jedine zrušit internet, nebo ještě lépe peníze.:D

24.11.2017 09:16:25 | Jezeroreagovat

Hypoteční logika ČNB Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

No, já myslím, že ten problém je celkově složitý...realitní trh je momentálně bublina stejně jako Bitcoin.:D Problém je, že "každej" chce žít v Praze, nebo Brně...bohužel k tomu jsou i důvody jako platy, nebo že jinde se dost prd děje.... každopádně jinde jsou ty byty a domy prostě levnější... pak tu máme ty slavné hypotéky pro ty párečky... už dnes je vysoká rozvodovost a ještě stoupá a jen ta představa, že se s někým upíšu na 40let, když lidi se prostě často mění... prostě ta představa, že až do důchodu musíte kvůli hypotéce žít s někým, kdo přibere 100kilo, propadne šílené sektě, nebo začne chlastat a řezat vás jak žito... hlavně ženy jsou i kvůli nerovnosti platů nuceny zůstavat ve vztazích, o které nemají zájem... navíc, je skutečně tak nutné něco vlastnit? Myslím, že potřeba vlastnit je prokletí...ať se jedná o byt, nebo v horším případě i partnera...
...i když mně se to kecá, já byt zdědil, tak můžu bejt chytrej:D

23.11.2017 10:41:23 | Jezeroreagovat

Hypoteční logika ČNB Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Kdyby nebyly ty nájmy tak drahé, bylo by méně problémů, ale spousty lidí dnes investují tak, že koupí byt a pak ho pronajmou -> musí jim to zaplatit splátku a ještě vydělat na případné opravy -> to bych zreguloval dříve než hypotéky samé.

Já mám v Praze tři domy až splatím hypotéku budou mí. (Zatím je pronajmu.)

22.11.2017 20:40:53 | reagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Je to poměrně široké téma - já osobně mám s policisty zkušenosti jak pozitivní, tak negativní. A to přesně ve smyslu výkonu jejich práce. Pochopitelně se pozastavuji nad tou druhou skupinou - ne snad proto, že bych se řadil mezi jakési volnomyšlenkáře bez jakýchkoliv hranic, ale zejména proto, že případy selhání složky, která je jako jediná kompetentní v určitých situacích zasahovat, nejsou zrovna nejveselejším faktem.

Obecně bych řekl, že řada lidí má problém s tím, když mají být legitimováni. Považují to totiž za svévolný zásah do svých práv (jakákoliv zmínka o tom, že povinnosti kamsi sublimovaly, je přísné tabu). Ti samí lidé ale nemají nejmenší problém "vyzvracet" veškerá svá osobní data v obchodech v honbě za slibovanými bonusy... případně je dát v plen na FB. Zvláštní paradox... je dost možné, že kdyby Policie při legitimování nabídla těmto lidem nějaký ten drobek, situace by se o poznání změnila :-)

20.05.2016 00:05:20 | reagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

předpokládám, že myslíš ten na blistech...
Já si vnitřně kladu otázku, jestli teda ty policajti se samopalama mají reálnou šanci nějakýmu terorismu zabránit.

Já na ni patrně nedokážu odpovědět. Pokud ale nemaj šanci zabránit, patrně není důvod, aby tam hlídkovali. Samozřejmě, racionalita tohoto typu může být až na posledním místě. Ten krok, proč hlídky zavedli, může mít mnoho příčin a víc účelů.

16.05.2016 10:18:29 | ewonreagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Ten článek je super! Bravurně shrnuto, jak jsme my Češi blbí ve mnoha směrech.

06.05.2016 06:57:52 | tall&curlyreagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Podle mě si to nenapsal špatně...
Jenže je strašně složité jak celou situaci hodnotit. Nebo jinak jaké výchozí předpoklady k uvažování si zvolíš. V jistým smyslu snad ani nejde o konkrétní případ, ale o pohled buď a) na policii nebo na b) obecnou politickou situaci.

Z tvý úvahy bych to zjednodušil (možná neoprávněně) na: kluci to dělaj OK.

Z týhle "úvahy":
http://blisty.cz/art/82160.html

mám pocit... Kluci tam jsou z principu naprd. A občas jim ujedou nervy.
- dost rozdílný pohledy.
Osobně jsem asi spíš na straně blistů, ale sám sebe se ptám,jestli v tom hrají roli věcné argumenty.

A dá se říct, že o toho dredaře vlastně vůbec nejde.
PS: jinak nemám moc potřebu tyhle případy sledovat (mediálně). Ale těch hlídek v metru jsem si všim a ze začátku to na mě působilo docela emotivně. Ve smyslu: jo, tak asi něco fakt hrozí... Pak už jsem kluky se samopalem jen ze srandy sledoval. Asi patřím ke generaci, která samopal na živo asi nikdy neviděla... Byť z her mám pocit, že v metru by rozhodně nešel použít...

05.05.2016 21:27:49 | ewonreagovat

Policejní kašpárci Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Díky za tenhle pohled na věc

05.05.2016 16:57:41 | poetareagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Láska k vlastní rase je pouhým zbytnělým egem.

02.11.2015 18:17:33 | reagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

Bohužel někteří z nás jsou dost hloupí na to, aby se s nimi pářili. A ty naše hloupé bychom měli ochránit.

Rasismus... Pokud je láska k vlastnímu druhu a rase zločinem, pak jsem vinen.
Je to absurdní. Jako kdybychom se nechali obsadit třeba Polskem, protože jsou to přece také lidé a národ nepotřebuje mít svůj stát. Na to by tady samozřejmě nikdo nepřistoupil, ale idea multikulturní společnosti je dnes prakticky nenapadnutelná

19.09.2015 21:36:33 | reagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

jajv, asi nevíš nic o amerických plotech proti mexickým imigrantům, které navíc Američané stále zdokonalují(a podle mého, asi vědí proč).No, a tak tedy k tvému psaní nemám již opravdu co dodat.

05.09.2015 16:08:18 | Jeněcovevzduchukrásnéhoreagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

a) co s těmi, co neutíkají za lepším životem, ale prostě jen utíkají, protože musí?

b) dle tvých náročných podmínek budeme muset vystěhovat (kam?) i polovinu "našinců" :-DDD

03.09.2015 22:02:29 | reagovat

Krize Evropy ( UPRCHLÍCI 2015 ) Publikoval(a): jajv | Úvahy » Politické

nemám čas ani chuť to rozebírat do hloubky, ale tohle mě fakt šoklo: finanční rezerva minimálně 1 500,- €? ať už na osobu nebo rodinu.. kde vezmou ti, co kvůli válce o všechno přišli, takovou částku? a i kdyby peníze měli při odjezdu/odchodu z domova, tak většina, ne-li všechny padnou na transport a převaděče..
když si představím, že mi kolem domu bouchaj miny nebo bomby, kolem se střílí a já sbalím dceru a uteču.. měla bych jen pár nejnutnějších věcí a rozhodně ne 1500 euro.. v paralelním vesmíru prostě bídně zahynu jako nechtěný válečný běženec bez nutné částky na poplatky a jistiny.. pro lidi, co mě milostivě nechají někde, kam neuvidí, živořit a budou na mne jen nadávat, jak je okrádám tím, že u nich někde dýchám.. chjo..

03.09.2015 21:12:04 | hanele m.reagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí